100 млн. лева ще си разделят 17-те общини в Пловдивска

...
100 млн. лева ще си разделят 17-те общини в Пловдивска
Коментари Харесай

Общините в Пловдивско взимат 100 млн. за проекти – рекордьор е Раковски с 14,6 млн. лева

100 млн. лв. ще си разделят 17-те общини в Пловдивска област през държавния бюджет, който ще бъде гласуван от Народното събрание на второ четене. Както TrafficNews писа за Пловдив за 2024 година са заложени 5 плана за 100 млн. лв., измежду които стадионите, две пътни артерии и Античен Форум – Юг и Изток.
Прочетете още

Почти същата сума е заложена и за останалите 17 общини, като те са вкарани в финансовата стратегия с 33 плана. Всеки един от плановете е с издадено строително позволение, като за доста от тях има и определени реализатори. Именно това бе едно от изискванията към общините, с цел да получат целево финансиране за планове.

Най-много средства са заложени за Община Раковски, която ще получи 14,6 млн. лв..  От тях 8 млн. лв. са за реорганизация на уличната мрежа, а остатъкът от 6,6 мл.  лв. за построяването на мултифункционална спорта зала и басейн.

Община Асеновград ще получи 10,5 млн. лв. за укрепването на двата бряга на река Чепеларска в регулацията на града, както и 1 млн. лв. за реконструкцията на пешеходния им мост.

За Брезово сумата е 7 млн. лв., като 4,2 млн. лв. са за реорганизация на общинския път към Раковски до село Чоба, а остатъкът за реорганизация на главния им тръбопровод в града.

Целево за Община Калояново ще се дадат 2 млн. лв., от които 750 хиляди лв. са за тротоари в обитаемото място, а 1 млн. лв. за улица и ВиК мрежа в село Дълго поле.

Сумата за Карлово е 9,5 млн. лв., които са за ремонт на главен общински път, както и водопроводната мрежа с село Марино поле. Кричим е утвърден с планове за 2 млн. лв. за улици в града,  както и 760 хиляди лв. за гробищния парк.

6 млн. лв. е плануванаъа сума за Община „ Марица ” за ремонт на пътя Костиево – Радиново в сектора Радиново – Бенковски.  Най-малката община Лъки има 1,5 млн. лв. за реорганизация на пътя за Джурково.

Перущица има два плана, единият е за водопроводната мрежа за 2,1 млн. лв., а другият за туристическия информативен център за 200 хиляди лв..

Община Първомай също ще има солидно държавно финансиране през 2024 година. Най-големият обект е за 7,5 млн. лв. за реконструкцията на пътя Първомай – Караджово.  Други 1,8 млн. лв. ще са за улица „ Малина ” и ул. „ Ал. Стамболийски ”, толкоз се взима и за ул. „ Братя Миладинови ”.

За община „ Родопи ” сумата е 4,3 млн. лв., от тях 3,9 млн. лв. са за тръбопровод на село Белащица, а остатъка за ВиК мрежата на ул. „ Стадиона „ в село Марково.  За Садово попада един план – за 3,8 млн. лв. за реорганизация пътя Чешнегирово – Садово.

5,2 млн. лв. са планувани за община Стамболийски – 3,7 млн. лв. за улична и ВиК инфраструктура и още 1,5 млн. лв. за спортна зала „ Тракия ” в града. С 4 млн. лв. ще се ремонтира пътя Съединение – Голям Чардак.

Хисаря е вкарана с два плана за 5 млн. лв. за село Кръстевич, които би трябвало да сложат завършек на безводието – нов сондаж и водопроводи.

За община Куклен сумата е 2,7 млн. лв., като 1,6 млн. лв. са за улици, а 1 млн. лв. за учебно заведение СУ „ Отец Паисий ”.

8,5 млн. лв. ще се гласоподават за община Сопот. Със сумата се планува реорганизация на централния площад и парк за 5,6 млн. лв., а 2,5 млн. лв. са за построяването на нов преливник на основния колектор. С половин милиона лв. ще се ремонтира постройката на „ Местни налози и такси ”.

 

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР