100 милиона души по света са били принудени да напуснат

...
100 милиона души по света са били принудени да напуснат
Коментари Харесай

ООН: Броят на бежанците по света е най-високият от ВСВ насам

100 милиона души по света са били принудени да изоставен домовете си . Това сочат данни на Върховния комисариат на Организация на обединените нации за бежанците.

Това е н ай-високият регистриран брой на разселени лица от Втората международна война насам .

В се показва, че разселването на цивилни от Украйна е най-голямата и най-бързо растящата бежанска рецесия от основаването на ВКБООН през 1951 година

Руската инвазия в Украйна обаче е единствено една от многочислените изключителни обстановки, случили се едновременно, наред с тази в Афганистан, довели до прехвърлянето на " трагичната граница " от 100 милиона души.
 Организация на обединените нации: Близо 5 милиона украинци са избягали в Европа
Организация на обединените нации: Близо 5 милиона украинци са избягали в Европа

Над 3,2 милиона са регистрирани по стратегии за отбрана и оказване на помощ

Върховният комисар на Организация на обединените нации за бежанците Филипо Гранди съобщи, че през последното десетилетие броят на бежанците се повишава годишно. Той предизвести, че тази наклонност ще продължи, в случай че интернационалната общественост не предприеме дейности за разрешаване на споровете и не откри трайни решения.

Въпреки че отчетът преглежда развиването през 2021 година, той включва и настоящия брой на бежанците, с цел да подчертае опустошителните последствия от войната в Украйна.

По данни на организацията 89,3 милиона души са били разселени заради война, принуждение, гонене и нарушавания на човешките права към края на предходната година. Това е с 8% повече по отношение на 2020 година

Броят на тези лица продължава да се усилва през годините, като в края на 2021 година броят на хората, избягали от домовете си, се е нараснал повече от двойно по отношение на десетилетие по-рано.
 Организация на обединените нации чака над 8 млн. украински бежанци до края на годината
Организация на обединените нации чака над 8 млн. украински бежанци до края на годината

Над 100 000 са украинските бежанци в България
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР