100 лв. за първичен преглед по време на лятната ни

...
100 лв. за първичен преглед по време на лятната ни
Коментари Харесай

Медицинска помощ по морето: 700 лв. за вадене на кост от гърлото, 100 лв. - първичен преглед


100 лева за примитивен обзор по време на лятната ни отмора. Това сподели инспекция на NOVA в някои от частните медицински центрове по морето на прага на дейния сезон. Медицинските услуги това лято са по-скъпи от предишното в доста от центровете, алармират фенове на NOVA.

Първичният обзор при простуда, порязване или стомашно неразположение, да вземем за пример, стартира от 90-100 лева, демонстрират цените на частните кабинети. Три пъти по-евтино ще излезе на туристите, в случай че потърсят здравна помощ в поликлиниките във Варна или Бургас.



Някои операции доближават рекордни равнища, като да вземем за пример слагане на противоалергична инжекция при ужилване - близо 100 лева Ръст има и при цените на рентгеновите фотоси, култивиране на рана или вадене на кърлеж.

Сигнали за високи цени на здравното обслужване по морето доближават до контролните органи. От ИА „ Медицински надзор” удостоверяват, че цените на услугите се дефинират свободно и това не е нарушаване. Въпреки това са попадали на галактически цени при инспекциите.

„ Най-фрапантните бяха промивка на ухо на стойност 530 лева Другият е случай с румънски жители, на които бяха поискани 700 лева за изваждане на рибена кост, заседнала в гърлото. Единствено в закона е записано цените да бъдат авансово избрани, а не да се образуват съгласно облеклото и колата, с която ще пристигна пациентът”, изясни Фидел Косев.

При нарушавания туристите могат да алармират и контролните органи, поучават специалистите./ nova.bg
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР