100 лв. за първичен преглед по време на лятната ни ...

100 лв. за първичен преглед по време на лятната ни

Нормално ли е? 100 лв. за първичен преглед по време на лятната ни почивка

100 лева за примитивен обзор по време на лятната ни отмора. Това сподели инспекция на Нова телевизия в някои от частните медицински центрове по морето на прага на актиния сезон. Медицинските услуги това лято са по-скъпи от предишното в доста от центровете, алармират летуващи.

Първичният обзор при простуда, порязване или стомашно неразположение, да вземем за пример, стартира от 90-100 лева, демонстрират цените на частните кабинети. Три пъти по-евтино ще излезе на туристите, в случай че потърсят здравна помощ в поликлиниките във Варна или Бургас.

Някои операции доближават рекордни равнища, като да вземем за пример слагане на противоалергична инжекция при ужилване - близо 100 лева Ръст има и при цените на рентгеновите фотоси, култивиране на рана или вадене на кърлеж.

Сигнали за високи цени на здравното обслужване по морето доближават до контролните органи. От ИА " Медицински контрол " удостоверяват, че цените на услугите се дефинират свободно и това не е нарушаване. Въпреки това са попадали на галактически цени при инспекциите.

" Най-фрапантните бяха промивка на ухо на стойност 530 лева Другият е случай с румънски жители, на които бяха поискани 700 лева за изваждане на рибена кост, заседнала в гърлото. Единствено в закона е записано цените да бъдат авансово избрани, а не да се образуват съгласно облеклото и колата, с която ще пристигна пациентът ", изясни Фидел Косев. При нарушавания туристите могат да алармират и контролните органи, съветват експертите.

Източник: varna24.bg


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg