100 лева е първоначалната глоба за разходка на куче без

...
100 лева е първоначалната глоба за разходка на куче без
Коментари Харесай

Столичен инспекторат: 100 лв. е първоначалната глоба за куче без повод в парка

100 лв. е първичната санкция за разходка на куче без мотив или за неносене на паспорта на домашния любим, припомнят от Столичен инспекторат.

При наново нарушаване санкцията се усилва.

Всеки притежател на четириного е задължен да държи кучето си на каишка по време на разходка, да носи паспорта му, а животното да има подложен микрочип и настояща ваксина срещу бяс и да е записано в районната администрация.

Намордника е наложителен единствено за кучетата, които да потвърдено нападателни.

" За предходната година сме ревизирали над 2900 притежателя на домашни любимци, от които 200 са с нарушавания - водене без мотив или паспорт или ухапвания на друго животни или човек. Нашите ежедневни инспекции демонстрират, че с всяка година притежателите на кучета се научиха да съблюдават разпоредбите - носят фотоси на паспорта, имат микрочип и ваксина срещу бяс. Най-честите нарушавания са, че ги водят без мотив ", сподели пред доктор Божидара Гинчева, шеф бранш в Столичен инспекторат.

Домашните любимци могат да се пускат свободно единствено с специфичните площадки за разходка на кучета, припомнят още от инспектората. Проверките по парковете не престават.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР