100-годишен юбилей празнува в дома си в в Хасково ветеранът

...
100-годишен юбилей празнува в дома си в в Хасково ветеранът
Коментари Харесай

Сто години празнува дядо Аврам в Хасково

100-годишен празник чества в дома си в в Хасково ветеранът от Втората международна война Аврам Исак Ниго. Пред свещичките на тортата той си пожела още малко здраве.

„ Добре се усещам. Кръвното ми е 120/80, пулсът – 60. Рецепта няма. Генът е доста значим и методът на живот- не пия и не пуша, не виждам некролози и не се срещам с хора, говорещи единствено за заболявания, споделя дядо Аврам. И споделя, че се е радвал на прелестна брачна половинка, от която има наследник и щерка, дарили го с 4 внука и 4 правнука.

Ветеранът разделя живота си на 4 стадия: „ Най-тихият и спокоен живот бе преди началото на Втората международна война. Евтино беше тогава – един кг ягоди струваше единствено 3 стотинки ”, спомня си той. Най-тежък е бил животът му по време на войната. Третият стадий за него бил по време на социализма и в този момент четвъртият – демокрацията.

С усмивка на лицето споделя: „ Дали ще доживея пети стадий? Не знам! “ От Съюза на ветераните, подполковник Петър Петров от Военно окръжие-Хасково, майор Георги Пасков от 31 механизиран батальон и хасковският кмет Станислав Дечев поздравиха ветерана от Втората международна война.



Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР