100 години щеше да навърши днес госпожа Стихийно бедствие -

...
100 години щеше да навърши днес госпожа Стихийно бедствие -
Коментари Харесай

Госпожа Стихийно бедствие от първо лице - разказва актьорът и водещ на БНТ Тодор Беров

100 години щеше да навърши през днешния ден госпожа Стихийно злополучие - царицата на комедията Стоянка Мутафова. За тези повече от 2 години, откогато тя липсва на българската сцена, разказите за нея не стопират.

Един от младите артисти, който е имал шанса да дели една сцена със Стоянка Мутафова в представлението " Столетие " е нашият сътрудник - водещ на прогнозата за времето на Българска национална телевизия Тодор Беров.

" Всички се обръщаха към Стоянка Мутафова с " кака ". Кака беше извънредно притеснителна преди да излезе на сцена, дотам си вярваше, че към този момент си не помни текста и можеше да убеди съвсем всеки, че би трябвало да падне представлението, тъй като тя не си знае текста. До момента, в който излезе на сцената. Излезеше ли на сцена, тя просто ставаше непоклатима. Изпепеляваше сцената просто. Никога в тази жена не видях суетата да си мисли на какъв брой е години и по това тя се открояваше като наиситна млада душа, която не искаше да стопира да живее ", споделя Тодор.

Това, което отличава Стоянка Мутафова от другите е, че тя в никакъв случай не е била на мнение, че е нещо неповторимо или колосално, споделя още артистът.

" Даже в противен случай. В края на представлението споделя: " Ужасно, извънредно, просто доста неприятно. Как можах да играя такова зрелище! Просто би трябвало да падне! " и аз и споделям " Стига, по какъв начин по този начин ". Тя имаше визия, че постоянно освен това е можело да се направи. "

Тодор Беров ракзазва, че в миналото е изискал от великата актриса " перпетуум мобиле " за това по какъв начин се става артист и тя дава отговор:

" Абе би трябвало да си вманиачен, бе, разбираш ли какво ти споделям? Ако би трябвало ще се правиш на вманиачен, с цел да можеш да го живеееш този живот, но в действителност! "

Вижте повече в репортажа
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР