100% е изградена оградата по границата с Турция. Това обяви

...
100% е изградена оградата по границата с Турция. Това обяви
Коментари Харесай

Напълно е готова оградата по границата ни с Турция, обяви министър Радев

100% е построена оградата по границата с Турция. Това разгласи вътрешният министър Валентин Радев след среща с вътрешния министър на Словакия Роберт Калиняк.
 
По думите му, това, което остава, е да се сложат още датчици и системи за наблюдаване на местата, на които няма задоволителна физическа защита.
 

Радев сподели още, че защитните системи за българското председателство на Европейски Съюз ще са подготвени до месец. Те ще са същите или сходни на тези, които е имало в страни при други европейски ръководи. " Всичко това, което може да ни защищити от произшествия ", разяснява Радев.
 
 БГНЕС

За поисканата му през днешния ден оставка от водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова , Валентин Радев отговори, че Нинова би трябвало да отнесе настояването до премиера Бойко Борисов, защото той е индивидът, който го назначава и освобождава. Радев сподели още, че не смята, че дейностите му са цензура на свободата на словото .
 

Нинова изиска оставките на Радев и вицепремиера Валери Симеонов поради вчерашното решение на Министерския съвет за оповестяване на възпрепятстващото оборудване по българско-турската граница за стратегически обект за националната сигурност . Според министъра тези, които желаят да преминат нелегално границата ни, не би трябвало да имат информация за това дали и къде има слаби места построеното оборудване.
 
 БГНЕС

За срещата си с Роберт Калиняк министърът изясни, че двамата са разискали българското европредседателство и тематиките, които България ще сложи по време на него. Радев добави, че неговият сътрудник е споделил опита на Словакия при обезпечаването на сигурността по време на председателството на Европейски Съюз и му е предложил да изпрати специалисти, които да ревизират за пропуски в системата.
 
Калиняк съобщи, че съгласно него България е добре готова и ще има сполучливо председателство на Европейски Съюз. Той изрази и разбиране, че България би трябвало да влезе в Шенген. Вътрешният министър на Словакия добави още, че страната ни е свършила добра работа по защитата на границата си.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР