100 души може да приеме общинският приют за временно настаняване

...
100 души може да приеме общинският приют за временно настаняване
Коментари Харесай

100 души може да приеме общинският приют за бездомни хора във Варна

100 души може да одобри общинският подслон за краткотрайно настаняване на бездомни и обществено слаби лица във Варна. От началото на годината там са постъпили 20 индивида. При предстоящото захлаждане приютът има подготвеност да настани още бездомни хора, изпаднали в потребност.

Варна

Заради тежката зима във Варна през предходната година капациетът на приюта беше надхвърлен с 40 души. Тази година обаче бездомните хора, които са потърсили услугите му до момента са в пъти по-малко. С предстоящото захлаждане от приюта имат подготвеност да одобряват още хора.
Димитър Алатов – шеф на Приют за краткотрайно настаняване на бездомни и обществено слаби лица във Варна: „ Всеки изпаднал в потребност може да се обърне към нас, може да се обърне персонално или в случай че жители алармират през районните полицейски ръководства, през Бърза помощ, отново при нас. “
За бездомните от приюта обезпечават легло, завивки и топла храна.
Димитър Алатов – шеф на Приют за краткотрайно настаняване на бездомни и обществено слаби лица във Варна: „ За зимния интервал всичко належащо е подсигурено. Община Варна се е погрижила приюта да има задоволително завивки и постелъчен инвентар. Ние не отхвърляме в случай че някой желае да подари постелъчен инвентар. Говорим за чаршафи, калъфки, одеала. Откъм облекла имаме задоволително топли да даваме при нужда. ”
За да бъдат усъвършенствани изискванията, от приюта възнамеряват и повсеместен ремонт на постройката.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР