100 дни война в Украйна - според президента Володимир Зеленски

...
100 дни война в Украйна - според президента Володимир Зеленски
Коментари Харесай

100 дни война в Украйна - няма промяна на ситуацията в Донбас

100 дни война в Украйна - съгласно президента Володимир Зеленски Русия е окупирала към 20% от територията на страната му. А фронтовата линия е с дължина повече от 1000 километра.

Тежка остава обстановката в Северодонецк. Там се водят улични боеве, военни и цивилни се укриват в локалния химически цех. По думите на губернаторa на Луганска област, където се намира Северодонецк, 80% от града се управлява от руснаците.

Междувременно съветските войски в Източна Украйна насочват настъплението си към градовете Славянск и Краматорск, заяви шефът на Донецка област.

Предприета е атака и към Святогорск. Според разбори на военни специалисти обаче след офанзивата в Луганска област Русия няма да има опция незабавно да нападна прилежащия Донецки район.

" Ситуацията в Донбас не се е трансформирала през миналите 24 часа. Бележим непълен триумф в борбите за Северодонецк, само че към момента е рано да се каже. Там и в прилежащите няколко обитаеми места - Лисичанск и Бахмут, ситуацията е най-тежко. Има още доста градове, където мощните съветски офанзиви не престават. Руската войска употребява цялото си налично въоръжение. Изобщо не щади хората си ", съобщи украинският президент Володимир Зеленски.



Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР