100 дни под вода! Ето какво се случва с човешкото

...
100 дни под вода! Ето какво се случва с човешкото
Коментари Харесай

100 дни под вода! Ето какво се случва с човешкото тяло

100 дни под вода! Ето какво се случва с човешкото тяло! Учен от Флорида, прекарал 100 дни под вода, твърди, че от престоя под вълните към момента има големи изгоди за здравето му – девет месеца откакто се е върнал на сушата.

Бившият водолаз от военноморските сили Джоузеф Дитури е прекарал стоте дни в подводен хотел на 9 метра под повърхността на Атлантическия океан. Това се е случило в среда с високо налягане, която съгласно него е трансформирала възрастта на организма му на клетъчно равнище.

Дитури излезе на повърхността през юни предходната година. Тогава той разгласи, че кръвните проби са посочили 50% понижение на всички възпалителни маркери в тялото му. Освен това е имал 17 пъти по-голям брой стволови кафези, в сравнение с преди престоя, и по-дълги теломери – структури на хромозомите, които съгласно научните теории са свързани с удължаването на живота.

„ Сега съм на 56 години. Биологичната ми възраст беше 44 години при спускането под повърхността. Когато излязох от водата, биологичната ми възраст беше 34 години “, сподели Дитури пред кореспонденти в Орландо.

„ Така че теломерите ми се удължиха и, в действителност, се подмладих, когато бях под водата “, заключи преподавателят в Университета на Южна Флорида. Той има и докторска степен по биомедицинско инженерство.

Дитури също по този начин твърди, че познавателните му качества са се подобрили по време на престоя му под водата. Той вярва, че подмладяването му се дължи на живота в среда с високо налягане или „ хипербарна “ среда.

В актуалната медицина хипербарната камера нормално съдържа чист О2. В случая с подводния хотел сместа е по-близка до тази на елементарния въздух. Налягането пък е два пъти по-високо от естественото атмосферно.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР