100 данъкоплатци и осигурители са посетили офиса на Националната агенция

...
100 данъкоплатци и осигурители са посетили офиса на Националната агенция
Коментари Харесай

Ръст на ПИК-овете, издадени от НАП Монтана през ноември

100 данъкоплатци и осигурители са посетили офиса на Националната организация за приходите в Монтана през ноември, с цел да получат ПИК /персонален идентификационен код/, което е двойно повече спрямо октомври.

Почти 2300 клиенти са обслужени в офиса на ведомството в регионалния град през предпоследния месец на годината, като 4 мин. е било междинното време за изчакване, а сред 6 и 7 мин. - за обслужване.

845 лица са посетили приходната администрация поради въпроси, свързани със здравния статус, 405 - с цел да платят с карта отговорности през ПОС терминал, 300 - във връзка подаване на данъчни и осигурителни заявления и уведомления за трудови контракти. За 230 клиенти повода е била уточняване на отговорности по информации, получени посредством електронната услуга «Справки за задължения», а за 165 - нужда от издаване на документ. 75 са посетили офиса на организацията в Монтана, с цел да заявят подаване на документи по електронен път, също толкоз - с цел да получат информация, а 40 - по отношение на регистрация и промени в регистрацията. 8 от клиентите през ноември са били в неравностойно състояние.

Системата за ръководство на опашките е една самобитна форма за противопоставяне против нерегламентираното осъществяване на услуги. Тя разрешава и прецизен надзор върху работата на чиновниците. Системата автоматизирано регистрира както междинното време за изчакване и за обслужване, по този начин и междинното време, за което даден контрольор прави съответната административна услуга.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР