100 000 лв. глоба за собственика на къпалнята Мария Луиза

...
100 000 лв. глоба за собственика на къпалнята Мария Луиза
Коментари Харесай

100 000 лв. глоба за незаконната сеч в Борисовата градина

100 000 лева санкция за притежателя на къпалнята " Мария Луиза " за всеобщото изсичане на здрави дървета. Това разпореди кметът на София Йорданка Фандъкова. Новата глоба идва откакто стана ясно, че макар възбраната, противозаконната сеч е траяла и през нощта.

Двайсет унищожени дървета на терена на къпалнята " Мария Луиза ", това установи кметът на София Йоданка Фандъкова в сряда. За нарушаването на дружеството-собственик е наложена санкция в размер на 50 000 лева, а дейностите по изсичането на дърветата се приключват. До през вчерашния ден, когато се открива наново изсичане на дървета.

" Във вчерашния ден тъй като дейностите са траяли, към нас се причислиха и сътрудниците от надзор на стоителството, още веднъж по разпореждне на кмета, когато бе открито, че в парцела е нарушен терена, има и клони от прясно отстранени дървета, в тази връзка се пристъпи към още по-сериозно налагане на глоба, което ще бъде по Закона за устройство и застрояване на Следствен отдел към окръжна прокуратура и глобата ще бъде в размер на 100 000 лева От първи, когато сътрудниците от общинското дружество видяха при утринните си действия, че в терена има техника и нерегламентирана активност, подадоха сигнал към нас и по предписание на кмета дойдохме на място и съставихме протокол, който протокол констатирахме, че са отстранени 20 дървета ", сподели Димитър Данчев, шеф на дирекция " Зелена система ", Следствен отдел към окръжна прокуратура, цитира Българска национална телевизия.

" Попълнили са протокол с погрешно наличие, това е господинът от " Зелена система ", който продължава да отхвърля да ми даде този протокол, тъй като е с погрешно наличие, където твърди, че 20 дървета са изрязани, дърветата са над 100, няма по какъв начин да открият, че са 20, тъй като са отстранени нелегално и коренната система и е изравнено с багери. Защото това нещо с санкциите от 50 000, 100 000, в случай че ще 2 млн. да каже Фандъкова, ще отпадне в съда, тъй като доказателствения материал в този протокол е с погрешно съъдържание ", сподели Гергана Пирозова, основател на Facebook групата " Да спасим Борисовата градина ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР