100 000 лв. глоба се налага на Трейс Груп Холд“ ...

100 000 лв. глоба се налага на Трейс Груп Холд“

Фандъкова глоби със 100 000 лв. глоба „Трейс Груп Холд“ заради счупено жълто паве

100 000 лева. санкция се постанова на „ Трейс Груп Холд “ от Столична община за позволено увреждане на керамични (жълти) павета при ремонта на Зона 4 от градския център. След подаден сигнал за съзнателно строшаване нацяло керамично паве от строителен служащ е формиран констативен акт от Столична община, оповестиха от пресцентъра на " Московска " 33.

Наказателното разпореждане ще бъде издадено по член 20 от Закона на устройство и застрояване на Столична община, така като той планува по-високи санкции за разваляне от Закона за културното завещание.

Жълтите павета, който са положени в центъра на София първоначално на ХХ век, са оповестени за единична урбанистична и архитектурно-строителна културна полезност през 2016 година със заповед на министъра на културата по предложение на кмета на Столична община и решение на Столичен общински съвет.

За позволеното съзнателно увреждане кметът на Столична община Йорданка Фандъкова изпраща сигнал и до софийска градска прокуратура.

По-рано от самодейността " Спаси София " разпространиха във Facebook видео, на което се вижда по какъв начин здрави павета биват чупени с чук, с цел да се напаснат дребните части.

  

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в ! 

 

Източник: epicenter.bg


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg