100 000 литра нафта без документи за произход, 750 000

...
100 000 литра нафта без документи за произход, 750 000
Коментари Харесай

Стана ясно кои са петролният бос и бизнес дамата, задържани при мащабната акция в Пловдив

100 000 литра нафта без документи за генезис, 750 000 евро и 400 000 лв. бяха конфискувани при акция на 14 и 15 ноември т.г. на ДАНС, Икономическа полиция и мобилни екипи на Агенция " Митници " в Южна България. Те ревизирали на 4 бензиностанции в Пловдив, Харманли и Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капитан Андреево ", където било намерено горивото. Отделно в пловдивско, хасковско и бургаско били осъществени 18 претърсвания и изземания, доста огледи и разпити на над 20 очевидци, от които за 24 часа в ареста били арестувани 10 души. От тях на двама окръжната прокуратура в Пловдив, под чието управление била осъществена цялата акция, повдигнала обвиняване на двама и ги оставила в ареста за нови 72 часа, оповестиха от държавното обвиняване.
Единият задържан е бургазлията Емил Власов на 48 година, който живее в Пловдив. Вторият арестуван е дама на 40 години - Вася Стоянова. Според прокуратурата бензиностанциите, в които били открити цистерните с гориво без потвърден генезис, по документи не се водели на Власов. Били на подставени лица, прецизираха проверяващите. Те открили още, че колонките на всяка една от бензиностанциите не са свързани към Национална агенция за приходите, вследствие на което, през нескончаем интервал от време, безотчетно към фиска, са били осъществени на пазара горива с неразбираем генезис.
Иззети били и цистерни, и тежкотоварни коли, доставящи нафтата до бензиностанциите. Част от тези коли са били заварени в миг на зареждане на бензиностанциите в тъмните часове на денонощието. Констатирани били и заровени в земята цистерни, съдържащи горива без открит генезис, които са били укривани от органите на митниците и Национална агенция за приходите при осъществяването на регулярни инспекции.
Емил Власов е упрекнат от прокуратурата за укриване на Данък добавена стойност в изключително огромни размери - 750 000 лв., в изискванията на продължавано закононарушение. Той има и второ обвиняване - за пране на пари, за което е ще дава отговор пред съда и 40-годишната Вася. За останалата открита сума следствието за пране на пари продължава, прецизираха от окръжната прокуратура в Пловдив. Наказанието по обвиняванията, които са повдигнати на двамата, е затвор от 3 до 12 години и санкция от 20 000 до 200 000 лв.. За укриването на данъчни обвързване е планувана и конфискация на част или цялото имущество на отговорния. Работата по делото е в дейна фаза, като продължава осъществяването на огромен размер дейности по следствието.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР