100 000 лева за ремонт на гребната база Сия Нейкова“,

...
100 000 лева за ремонт на гребната база Сия Нейкова“,
Коментари Харесай

Попов обяви: Ще бъдат инвестирани 100 000 лева в ремонт на гребната база

100 000 лв. за ремонт на гребната база „ Сия Нейкова “ , ситуирана на брега на Варненското езеро, ще бъдат заложени в общинския бюджет за тази година . Това разкри заместник-кметът с ресори обучение и спорт Павел Попов за „ Българска национална телевизия “. По думите му от години спортното оборудване е в окаяно положение , сумите за ремонт от дълго време са ясни, само че подобен по този начин и не е почнал.

За близо 2-та месеца, откогато е в управлението на Община Варна, Попов се е срещнал със положението на спортните бази в града, които са повече от 20. Поне 1/3 от тях са в окаяно положение, разяснява той и добави, че варненчетата и спортните обичаи на града заслужават доста повече.

Решение на проблемите Попов вижда във включването на спортните клубове в оборота на средствата , които базите могат да генерират. По думите му, до момента Община Варна е разходвала към 8 млн. лв. годишно за прехрана на спортните уреди, само че те са били главно за покриване на режийни разноски, не и за финансови вложения.

Нужно е софтуерно време ремонтът да стартира, защото би трябвало да бъде признат бюджетът на Община Варна, изясни Попов. Срокът за приемането на бюджета е през февруари. Попов добави, че работата по плана се чака реалистично от пролетта и през есенния сезон към този момент да има очевидно усъвършенстване в положението въз основата.

Гребна база „ Сия Нейкова “ заема повърхност от 17 декара на брега на Варненското езеро в местността „ Малка чайка “. Притежава хангари за лодки , закрит гребен басейн , зала за силова подготовка и тренажорна зала . Базата е предопределена за насърчаване на високо спортно майсторство и осъществяване на тренировки по академично гребане. През годините доста олимпийски и международни първенци и медалисти са провели своята подготовка там.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР