100 000 лева глоба за ТЕЦ Бобов дол,след като Административният

...
100 000 лева глоба за ТЕЦ Бобов дол,след като Административният
Коментари Харесай

Шефът на ТЕЦ „Бобов дол“: Ще си платим глобата от 100 000 лв.

100 000 лв. санкция за Топлоелектрическа централа „ Бобов дол ”, откакто Административният съд в Кюстендил удостовери дефинитивно глобата , наложена от Регионална инспекция за опазване на околната среда . Наказателното разпореждане е от март предходната година, когато е открито замърсяване в региона на централата, показва NOVA .

От началото на 2022 година досега санкциите за Топлоелектрическа централа " Бобов дол " са в размер на 704 000 лв. .

Част от тях се апелират , изясни изпълнителният шеф на централата Любомир Спасов, който уточни, че за последното нарушаване ТЕЦ-ът не носи виновност, защото мощното запрашаване се е получило поради неочаквани пориви напразно.

" Природните условия бяха такива, че от купа, който е с въглища, се вдигаше доста прахуляк . Ще сиплатим санкцията. Все още не можем да измислим метод по какъв начин това нещо да бъде прекратено при тези големи площи, върху които са събрани въглищата. Няма в света въглищен склад, който да е затрупан и по някакъв метод предпазен от такива атмосферни условия ”, съобщи Любомир Спасов, изпълнителен шеф на Топлоелектрическа централа " Бобов дол ".

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР