100 000 лева е дарил за кампанията на и

...
100 000 лева е дарил за кампанията на  и
Коментари Харесай

Бившият депутат Владимир Табутов дари 100 000 лева за кампанията на ПП-ДБ

100 000 лв. е дарил за акцията на " " и " " ексдепутатът Владимир Табутов. Човекът на " Промяната " е направил два превода - един за 10 хиляди и един за 90 хиляди лв.. Това е най-голямото подаяние, направено изобщо в акцията досега.

Това излиза наяве от данните за даренията, които партиите са отчели пред Сметната палата.

През август тази година благоевградчанинът Владимир Табутов ще навърши 40 години. Завършил е Природо-математическата гимназия „ Акад. Сeргей Корольов “ в родния си град. След това получава бакалавърска степен от университет в Германия по интернационален бизнес мениджмънт. От 2016 до  2018 година специализира в Харвардското бизнес учебно заведение.

Преди десетина години става съучастник в благоевградска компания за създаване на фотоволтаични паркове. Преди 4 година основава и своя компания, също за фотоволтаични централи, която развива сполучлив бизнес в чужбина, работи в над 20 страни. През лятото на предходната година стана ясно, че Табутов е станал притежател на огромна верига хотели в София, Слънчев бряг, Боровец и Банско, оценени на съвсем 18 млн. лева

Още от първото присъединяване в изборите на " " е постоянно втори в листата им за кандидат-депутати от Благоевградско и влиза в Народното събрание. Сега е трети, откакто второто място бе обещано на Георги Ганев от Демократична България. Семеен е с две деца.

40 хиляди лв. още са пристигнали в сметката на Политическа партия и Демократична България от Армин Саркисян, който е претендент от " Промяната " в Стара Загора. Бил е в листите и преди, само че не е влизал в Народното събрание до момента.

По-рано " 24 часа " заяви, че всички партии и обединения са събрали близо четвърт милион лв. от дарения. Обединението на Политическа партия и Демократична България бе с най-вече получени средства - 76 хиляди, като 60 от тях са от съоснователя на академията " Телерик " Светозар Георгиев. Данните обаче бяха настоящи към предишния петък - 17 март.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР