10 задържани, двама в арестаДинко Вълев от болницата: С опасност

...
10 задържани, двама в арестаДинко Вълев от болницата: С опасност
Коментари Харесай

Разследват банда, изнудвала шофьори на катастрофирали ТИР-ове 

10 арестувани, двама в ареста
Динко Вълев от болничното заведение: С заплаха за живота съм

Полицията в Ямбол проверява проведена незаконна група, правила изнудвания на превозвачи и грабежи от аварирали ТИР-ове. Според локални уеб сайтове на прицел е транспортната компания на Господин Вълев, прочут като Динко. Дружеството се занимава с пътна помощ, има кранове и друга тежка техника, с която обслужва камиони при произшествия на автомагистралите “Тракия ” и “Марица ”.

Акцията на Министерство на вътрешните работи е била предишния вторник, като тогава са арестувани 10 души и обискирани голям брой адреси. За присъединяване в групата са повдигнати обвинявания единствено Стойко Калудов, непосредствен другар и апетитен за дясна ръка на Динко Вълев, както и още един мъж от Ямбол на име Григор.

Смята се, че групата е откарвала авариралите камиони в базата на Динко край Ямбол и когато притежателите или техни представители си ги търсят, са били изнудвани да платят за “услугата ” суми, които започвали от 5000 евро. Части от стоките на ТИР-овете също били задигани от “пътните помощници ”, най-често в случаи, при които е умрял водачът.

Динко Вълев също е подозиран за присъединяване в незаконния бизнес, само че не е арестуван, защото се намира в болница “Сърце и мозък ” в Бургас. “Никой не ме търси. С заплаха за живота съм поради тромб, едвам ме избавиха ”, изясни той по телефона.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР