10 юли 1994: германците няма да забравят деня, в който

...
10 юли 1994: германците няма да забравят деня, в който
Коментари Харесай

10 юли 1994: когато Германия загуби срещу България


10 юли 1994: германците няма да не помнят деня, в който България победи Германия на Световното състезание по футбол в Съединени американски щати и стигна до полуфинал. " Това е едно от най-горчивите провали в историята на немския футбол. "

Христо Стоичков и Красимир Балъков

бе " едно от най-горчивите провали за немските национали ", написа през днешния ден немскоезичният уебсайт на телевизия Eurosport и напомня мача от 10 юли 1994, играл се в границите на Световното състезание по футбол в Съединени американски щати.
Редакцията предлага
Двойната офанзива на Стоичков и Лечков

В този дуел от четвъртфинала немската единайсеторка, считана за един от любимците на шампионата, повежда в 48-ата минута след противоречива дузпа: Лотар Матеус вкарва първия гол след фал против Юрген Клинсман. Българите обаче не се предават. В 76-та и 78-ма минута следва двойна сполучлива офанзива от българска страна - головете на Христо Стоичков и Йордан Лечков изтласкват играчите на треньора Берти Фогтс в неподходяща позиция. Германците по този начин и не съумяват да преобърнат нещата и губят.

" Загубата от новобранците от България постави края на едно несполучливо за Германия международно състезание. Негативната кулминационна точка бе показаният от Щефан Ефенберг междинен пръст на почитателите в мача против Южна Корея ", пирпомя Eurosport.

" Разглезени " немски младежи

В телевизионно изказване треньорът Берти Фогтс разкритикува играчите си. Той ги назова " капризни младежи, които не са подготвени да се лишат от нищо ". Експертите обаче насочиха упреци към остарялата тактичност на немския тим.
Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР