10-ти май е обявен за Световен ден за физическа активност.Датата

...
10-ти май е обявен за Световен ден за физическа активност.Датата
Коментари Харесай

10 май - Световен ден за физическа активност

10-ти май е разгласен за Световен ден за физическа интензивност.Датата се отбелязва от 2002 година с решение на 55-та Световна здравна асамблея. Целта е посредством спорт и физическа интензивност да се ограничи действието на рисковите за здравето фактори - тютюнопушене, нездравословно хранене, стрес.

Ниската физическа интензивност е един от главните фактори на риска за пораждане на хронични незаразни заболявания. Особено сериозен е казусът с ниската физическа интензивност при децата в ученическа възраст. Отчита се, че физическите занимания в границите на образователните стратегии в учебните заведения са незадоволителни за поддържане на положително здраве, което постанова осъществяването на спомагателни физически натоварвания през свободното време.

Изследване за честотата и продължителността на физическата интензивност на учениците на възраст 7-14 година, отвън учебната стратегия, демонстрира, че единствено 14-21% от момчетата и 8-11% от девойките правят умерена физическа интензивност най-малко 1 час на ден. Най-голяма е неактивността измежду девойките на 14-годишна възраст.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР