10 от обявените от номинирания за премиер от Има такъв

...
10 от обявените от номинирания за премиер от Има такъв
Коментари Харесай

Кой кой е в предложения кабинет от „Има такъв народ“

10 от оповестените от номинирания за министър председател от " ИТН " Пламен Николов кандидат-министри са нови лица във втория проектокабинет на партията на Слави Трифонов. От партията бяха безапелационни, че имената няма да бъдат променяни, само че са оптимисти за това дали ще получат поддръжката на Българска социалистическа партия, " Изправи се БГ! Ние идваме " и " Демократична България ".

Кой кой е от " новобранците "

Сред номинираните за министри най-изненадващото, само че и най-популярното в политическите среди е името на някогашния народен представител от Реформаторския блок Гроздан Караджов, някогашен кадър на Съюз на демократичните сили и някогашен началник на БТК.

Юристът Караджов хвърли оставката си като началник на транспортната комисия в 43-то Народно заседание незабавно след министъра на правораздаването от кабинета Борисов 2 - Христо Иванов. Номинираният за министър на превоза тогава последва днешния съпредседател на Демократична България и се разгласи за съпротива на държавното управление и ГЕРБ, написа Дир.бг.

Впоследствие Гроздан Караджов гладко се отдръпна от политиката. Напоследък той не пести рецензии към служебните министри, като в обществената мрежа намерено застана зад медиците от " Пирогов " и против дейностите на някогашния му сподвижник от времената на Съюз на демократичните сили - Стойчо Кацаров.

Известният уролог доктор Силви Кирилов е препоръчан за министър на опазването на здравето . Той приключва Медицински университет София със компетентност " Урология ". Продължава образованието си в Университета за Национално и Световно Стопанство (УНСС), като там става магистър по стопанска система на опазването на здравето със компетентност " Здравен мениджмънт ". Доктор е по медицина. От 2011 до 2013 година е шеф на Изпълнителната организация по трансплантации. В момента доктор Кирилов е уролог в Александровска болница. Заемал е управителни длъжности в Александровска болница, бил е и нейн шеф.

За министър на финансите е препоръчан Пламен Данаилов. Той е приключил Финанси, Счетоводство и надзор в УНСС. Има над 20 година опит на висши управнически длъжности в огромни интернационалните компании. Управител е на консултантска компания в областта на финансовите услуги.

Тенорът Георги Султанов е номинацията за предстоящ министър на културата . Оперният артист е внук на огромния български артист Петър Слабаков - майка му Боряна е щерка на актьора. Султанов приключва висшето си обучение в АМТИ - гр. Пловдив със специалностите оперно пеене в класа на проф. Калина Жекова и музикална педагогика. Има 23 години на оперната сцена. Пял е на сцените на Музикалния спектакъл във Велико Търново, операта на Бургас и Националната опера и балет. От 2001 година Георги Султанов е музикален и финансов съветник към фестивала " Златната Диана " в Ямбол. Член е на " Ново Бахово общество " в Лайпциг - Германия.

Предложената за министър на труда и обществената политика Теодора Пенева е приключила " Икономика и ръководство " по браншове - енергетика, инфраструктура и обществени услуги в СУ " Св. Климент Охридски ", " Управление на институциите за обществена работа " в СУ " Св. Климент Охридски ", " Международна стопанска система " в Пекински университет.

Била е заместник-директор в Социологическа организация Китай All China Marketing Research, специалист пазарни разбори в ЕВН България, продуктов управител в ЕМИС, основен помощник в Българска академия на науките - секция " Публични политики и обществени промени " и " Международна стопанска система ".

Пенева има над 17 години удобен и управнически опит в проучванията на пазари, браншове и браншове, както и в създаването на тактики за развиване на активността на компании в Китай и за развиване на обществени услуги в България.

От 2017 година работи в системата на Българска академия на науките и придобива на практика опит в стратегически проучвания на национално равнище, в създаването на държавни политики и национални секторни тактики. Участва в екипа по план " Изготвяне на национална тактика в региона на енергетиката " в частите за ползване, пазар на труда и интернационален пазар.

Министърът на стопанската система Десислава Димитрова идва от редиците на Българската търговско-промишлена палата и има директно отношение към Зелената договорка. Тя е ръководител на бюрото на основания в БТПП съвет " Кръговата стопанска система - Зелената опция за България " и е шеф и притежател на компания в аграрноиновативния бранш в България.

Димитрова е сертифициран специалист по кръгова стопанска система от Michigan University USA Wageningen University Netherlands, с над 15 години опит в региона на кръговата стопанска система и хранително-вкусовата индустрия в България и чужбина.

Адвокат от Велико Търново и някогашен водач на младежкото Съюз на демократичните сили е изборът за министър на правораздаването . Депутатът от Има Такъв Народ Момчил Иванов е учител по комерсиално и гражданско право във Великотърновския университет " Св. св. Кирил и Методий " и основен помощник допреди влизането му в Народното събрание. Той е хоноруван учител и в Стопанската академия в Свищов от 2009 до 2012 година Първото му обучение е по история от ВТУ.

За министър на енергетиката е препоръчан Александър Николов . Той е роден на 2 декември 1982 година Притежава дълъг мениджърски опит в областта на телекомуникациите, финансите, вложенията и финансовите пазари.

Николов е бил изпълнителен шеф на фонд за рисков капитал, управлявал е стратегически планове, разрастващи новаторски финансови технологии. Магистър по финанси от УНСС. Водил е лекции по фючърси, варианти и ръководство на вложения. Притежава спомагателни квалификации, ориентирани към цифрова промяна на бизнеса, като настоящо работи и по дисертационна тематика в същата сфера.

За министър на районното развиване е препоръчан Георги Георгиев, който е строителен инженер , лекар по " Организация и ръководство на производството и " магистър " по " Промишлено и гражданско строителство ". Бакалавърската му степен е по " Организация и ръководство ". Георгиев е с 10 години управнически опит в региона на частния бизнес и ръководство на планове, както и с 4,5 години управнически опит в държавна администрация. Има и 8 години преподавателски опит в български университети.

Роден е във Враца. Завършил е ВВИСУ " Любен Кравелов " през 2000г. Преподавал е там 5 години като помощник и старши помощник. Успоредно с това е защитил през 2005 година дисертационен труд в региона на ръководство на капиталови строителни планове. Участвал е в екипа към Министерство на финансите, въвел финансово бюджетиране учредено на планов метод въз основата на неговия дисертационен труд за интервал от 3,5 години. Има лична консултантска компания, ръководеща планове в региона на строителството, финансирани със обществени и частни средства, в това число и такива със средства от фондовете на Европейски Съюз. Ръководил е екипа, създал методиката за пресмятане на " доста противоречие " в региона на гражданската конфискация.

Най-мистериозната кандидатура във втория проектокабинет на " ИТН " е тази на Силвия Бакърджиева за министър на околната среда и водите . За нея е известно единствено, че е била специалист в Министерство на околната среда и водите.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР