10 от „Монтана“ успяха да вземат точка от гостуването си

...
10 от „Монтана“ успяха да вземат точка от гостуването си
Коментари Харесай

10 от „Монтана“ успяха да вземат точка от гостуването си на „Берое“ /снимки/

10 от „ Монтана “ съумяха да вземат точка от гостуването си на „ Берое “.
Двата отбора приключиха наедно 0:0 в отсрочена среща от 13-ия кръг на на efbet Лига. Домакините от Стара Загора не съумяха да се възползват от това, че играха над 75 минути с човек повече. В 15-ата минута Давид Кики получи втори жълт и респективно червен картон, оставяйки „ Монтана “ с 10 души на терена. Въпреки това футболистите на Димитър Димитров-Херо не стигнаха до гол, а натискът им бе героичен отхвърлен от гостите. Заралии натискаха, само че мъчно стигаха до удар към вратата, а всички центрирания в наказателното поле бяха обрани от отбраната и стража Благой Макенджиев. По стратегия мачът трябваше да се изиграе в края на ноември, само че бе отсрочен поради многото заболели от COVID-19 в състава на старозагорци. Така дуелът бе изместен за днешната дата.
В 15-ата минута гостите останаха с човек по-малко след червен картон за Давид Кики. Бранителят имаше жълт картон, получен по-рано в мача, след което влезе жестоко с двата крайници напред в опит да спре Джунейт Али. Това беше задоволително за основния арбитър Ивайло Стоянов, който сподели втори жълт и респективно червен картон на Кики. Въпреки че останаха с човек повече от своя съперник, футболистите на „ Берое “ мъчно създаваха чисти голови положения. Първият удар към една от двете порти бе в 31-ата минута и той беше неакуратен. Кукула засече с глава центриране от левия фланг, само че топката излезе в навън.
В 43-ата минута мощен шут на Александър Цветков от въздуха беше блокиран от бранител, след което топката излезе в ъглов удар. „ Берое “ упражни сериозен напън в последните минути на първото полувреме, при който не се стигна до гол. Действията на домакините принудиха „ Монтана “ да се прибере в личната си половина, където бранителите в синьо за момента се справяха, чистейки топката под паника напред. 68 минути таблото на стадиона в Стара Загора продължаваше да демонстрира 0:0, а заралии все по този начин не успяваха пробият защитата на „ Монтана “. В 87-ата минута Кукула скочи добре и стреля с глава, само че Благой Макенджиев улови без проблеми. И в добавеното 5-минутно продължение домакините заложиха на центрирания, от които не се стигна до заплаха пред вратата на тима посетител.

„ Берое “ – „ Монтана “ 0:0

Стартови сформира:
„ Берое “: Генадий Ганев, Джунейт Али, Теди Мезаг, Александър Цветков, Кукула, Гаюс Макута, Октавио Мантека, Георги Ангелов, Крум Стоянов, Еривалдо Ферейра, Иван Минчев;
„ Монтана “: Благой Макенджиев, Александър Башлиев, Иван Михов, Давид Кики, Раян Сенхаджи, Янко Ангелов, Йордан Йорданов, Тони Тасев, Сергей Георгиев, Стефан Каменов, Николай Минков;
Стадион: "Берое ", Стара Загора

Съдия: Ивайло Стоянов
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР