10% от жените, които ще получат пенсии от УПФ през

...
10% от жените, които ще получат пенсии от УПФ през
Коментари Харесай

Пенсия от УПФ 2021 г. = билетче за трамвай |

10% от дамите, които ще получат пенсии от УПФ през 2021 година, “имат цялостно обезпечаване и приблизително 9600 лева по партидите си ” е представена да споделя Даниела Петкова (ПОК “Доверие ”). 9600 лева не стигат за пожизнена пенсия от УПФ. Да допуснем, че през идващите 9-10 месеца тези пари набъбнат до 10 500 лева

По формулата на КФН за пресмятане на пожизнени пенсии 10% от дамите, на които следва пенсиониране, могат да се надяват на 47,72 лева месечна пенсия или по 1,59 лева дневно. Жените с под 10 000 лева по партида не се класират за пожизнена пенсия.

Ако щастливките с пожизнена пенсия от УПФ вземат градския трaнспорт, с цел да отидат на посетители на децата си, ще би трябвало да преспят там и да се върнат вкъщи на идващия ден, в случай че желаят да си купят билетите с пенсията си от УПФ.

Как да се уверите?

КСО делегира на КФН да дефинира формулата за пресмятане на пожизнени пенсии от УПФ. (§ 50 от ЗИД на КСО)

КФН предлага формула, по която пожизнената пенсия от УПФ е равна на средствата по партида разграничени на броя на месеците, които следва тя да бъде изплащана.

КСО постановява идният живот да се взема от таблиците на Национален статистически институт (§ 50 от ЗИД на КСО). Национален статистически институт регистрира 18,27 години иден живот на 62-годишен човек или съвсем 220 месеца. 10 500 лева разграничени на 220 месеца дава 47,72 лева месечна пенсия от УПФ или по 1,59 лева дневно.

Източници:

Формула на КФН – стр. 4
Национален статистически институт – Таблици за смъртност –
ЗИД на КСО, 18.02.2021 година –

*Авторът доктор Любомир Христов е финансист, квалифициран финансов съветник от Американския лицей в Пенсилвания, съосновател на Института на дипломираните финансови консултанти и някогашен член на УС на Българска народна банка, някогашен изпълнителен шеф на Централния депозитар и консултант за България на изпълнителния шеф на Световната банка. Д-р Христов е взел участие като медиатор сред СБ и българското държавно управление при основаването на работилия до 31 декември 2014 година пенсионен модел в България, който включва три стълба - наложително, наложително в допълнение и непринудено пенсионно обезпечаване.

**Редакцията е подготвена да разгласява и други позиции по тематиката.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР