10% от 16-годишните в Европа пушат цигари ежедневно. В България

...
10% от 16-годишните в Европа пушат цигари ежедневно. В България
Коментари Харесай

В ЕС 10% от 16-годишните пушат, у нас – 22 на сто


10% от 16-годишни те в Европа пушат цигари всекидневно. В България обаче този % е по-висок - 22 на 100, като по-често пушат девойки та. Това сочат данните от изследване на Националния център по публично здраве и разбори, съобщи БНР.

Поредното за Европа относително проучване демонстрира наклонност към спад на използването на цигари , заяви Анина Чилева - водещ откривател по плана за България.

" Ако 41% от всички възпитаници са пушили най-малко един път в живота си в Европа , за България това са 9% повече - 50%. Ако 45% от българските момчета са пушили най-малко един път в живота си, то 54%  от българските девойки са го правили също по този начин.

Експертът Александър Панайотов разяснява, че за последните години се следи спад и при използването на опиати и транквиланти от 16-годишни те, както в Европа , по този начин и в България.

" По отношение на всички наркотични субстанции, в това число и някакво наркотично вещество, използвано най-малко един път в живота, България е над междинното за Европа , само че не е толкоз високо, колкото беше през 2015 година ".

Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР