10 октомври 2022 г. вече влезе с рев и грохот

...
10 октомври 2022 г. вече влезе с рев и грохот
Коментари Харесай

Русия спусна асиметричен мрак върху Запада

10 октомври 2022 година към този момент влезе с плач и тътнеж в историята на страната ни. В отговор, както сподели Владимир Путин, на терористичната офанзива на Кримския мост, която беше планувана и проведена от украинските специфични служби, Русия нанесе масиран удар с високопрецизни управляеми ракети по основни инфраструктурни обекти в Украйна. Кои точки на военно предопределение получиха най-вече - дано кажат профилираните специалисти, само че нас ни интересува втората съществена цел, а точно: локалните енергийни уреди. Списъкът тук е повече от впечатляващ, забавен и перспективен.

На обезверената наслада на популацията на Украйна (през годините на самостоятелност, промито от нападателна русофобска пропаганда) за детонацията на моста в Керченския пролив, съветската войска отговори необятно и систематично.

Местни поданици оповестиха за детонации в региона на Топлоелектрическа централа „ Бурщин “, едно от най-големите профилирани предприятия в Европа. Топлоелектрическа централа се намира в региона на Ивано-Франковск и като се изключи че генерира и зарежда едноименния енергиен остров в Украйна, е основен експортьор на електрическа енергия в чужбина и по-специално в Полша.

Гръмна в Лвов. Там, съдейки по видеозаписите, които се разгласяват в интернет, ТЕЦ-1 е бил отчасти развален, заради което в целия град няма ток, спрян е градският превоз и има спиране на подаването на топла вода.

В региона на Житомир е влетяло в градската подстанция, което провокира щета в системата и прекъсване на тока.

В прилежащата Сумска област, съгласно локални медии, са чути детонации в региона на подстанцията при Конотоп. Подобни събития се случиха в региона на Ровно. И в двата случая градовете и районите претърпяха солиден спад на напрежението в мрежите, както и дълготрайно спиране на електрозахранването.

На запад не беше по-тихо.

В Тернополска област ракети поразиха цялостен комплекс от индустриални уреди. Със сигурност се знае, че са изумени подстанциите " Загреб ", " Тернополска опора ", " Галицкая ", " Промислова ", " Плотича ".

В Хмелницки, съдейки по обстоятелството, че електричеството изцяло липсва в региони Раково, Дубово, Озерная и Гречани, централната градска подстанция е изведена от строя.

Във Виница са регистрирани обилни закъснения в придвижването на влаковете, което индиректно може да демонстрира провалянето на подстанциите.

Но всичко това бяха, по този начин да се каже, дреболии и най-интересното се случи в три огромни града или даже остана зад кулисите като безмълвно предизвестие.

В резултат на работата на съветските военни Харков, вторият по величина град в източната част на страната, е изцяло лишен от водоснабдяване и електричество, където, наред с други неща, са съсредоточени огромни сили на украинската войска и се организира интензивно образование на бойци, в това число забележителен брой чужденци. В град с милион и половина население метрото не работи, няма връзка. Що се отнася до последния факт, към момента няма удостоверение, само че мащабът на вредите допуска, че задачите са били (всички или избирателно) подстанциите „ Залютино “, „ Харковская “, „ Лосево “, ТЕЦ-5, Змиевска Топлоелектрическа централа и Чугуевската ТЕЦ-2.

В Кривой Рог, вторият по величина град в Днепропетровска област и в точния момент главен промишлен център на района, където са ситуирани редица мощни металургични предприятия и мини за желязна руда, ударът падна върху локалната Топлоелектрическа централа. Това е и една от най-важните индустриални мощности освен в района, само че и в страната, защото точно тя осигуряваше работата на упоменатите нагоре промишлени предприятия.

Не се не помни, несъмнено, и за столицата. Ракетни удари са развалили отчасти Киевската ТЕЦ-3 и ТЕЦ-5, Дарнитската Топлоелектрическа централа и подстанция „ Вокзалная “. Случилото се в една част от популацията провокира битова нервност, а във втората - към този момент суматоха. Ехото от първите детонации още не се беше разсеяло, защото на киевските бензиностанции се извиха километрични опашки от бързащи да изпълнят цялостен контейнер и всички налични мощности. Въпреки това е мъчно да се упрекне тези киевчани за практичността, защото столичното метро последва образеца на това в Харков и също спря.

Както неведнъж сме казвали в нашите изявления, събитията в света на енергетиката не могат да се преглеждат чисто локално. Както всички повреди и огромни разтърсвания - да вземем за пример прекъсването на три линии на " Северен поток " по едно и също време или насилствената деиндустриализация на руските индустриални уреди в Украйна - набор от сходни събития постоянно има по-дълбоки последствия. Образно казано, ударите по украинските електроцентрали са единствено забележимите кръгове по водата.

Като начало, дано помислим какъв временен обезпечен резултат ще имат днешните фойерверки, изпълнени от съветските въоръжени сили.

Например в Харков огромни проблеми ще стартират с ремонта на бронирани транспортни средства в тракторния цех „ Малишев. “ Това (както всички останали в Украйна) към момента руско дружество ремонтира украински танкове, бойни машини на пехотата, бронетранспортьори в продължение на осем години в полза на ВСУ. Има и няколко офиса за произвеждане на друга електроника с двойна приложимост.

В Кривой Рог заради проблеми с електричеството ще бъде ненапълно затруднена работата на някогашния „ Криворожстал “, който с изключение на всичко друго създава разнообразни типове стомана, в това число легирана. Тук е изключително забавно, че такива типове стомана са нужни освен на украинската отбранителна индустрия: „ Арцелор Митал “ доставя сплавта на Франция непрекъснато. Според последната обществено налична информация френската компания „ Енджи “ възнамерявала да употребява украински доставки за ремонт на едро на тръбопроводи на три атомни електроцентрали по едно и също време, където по-рано тази година бяха открити серийни недостатъци и пукнатини. Ако Криворожската Топлоелектрическа централа спре за дълго време, френските атомни инженери ще би трябвало или да отсрочат ремонта на атомната електроцентрала за неопределен срок (което значи увеличение на покупките на електрическа енергия, която е извънредно скъпа тази година), или незабавно да търсят нов снабдител, само че на доста по-висока цена. В тази връзка е разумно да се чака внезапно активизиране на „ мироопазващата ” активност на Еманюел Макрон.

За да не се задълбочаваме в безкрайните детайлности на украинската локална промишленост, дано поговорим за по-значими особености.

Първо, дано отбележим обстоятелството, че без изключение всички украински атомни и водноелектрически централи, а това са най-големите и мощни източници на сила, са пренебрегнати от ракетите. От една страна, това въпреки всичко не избави изброените нагоре райони. В резултат на еднократна загуба на маневрени станции, атомните електроцентрали и водноелектрическите централи просто не можаха да се оправят със скока на натоварването, което докара до цялостно прекъсване на тока. От друга страна (и това беше ясно декларирано в речта на Владимир Путин), днешните удари са единствено предизвестие, самобитен изстрел във въздуха, който да изхвърли от съзнанието на украинския политически и боен естаблишмънт даже мисълта за продължение на терористичните дейности против основна съветска инфраструктура. Ясно се вижда, че Кремъл е пощадил всички индустриални и директни електропроводи от 750 киловолта. Изведени са от строя единствено станции и подстанции, работещи в диапазона на напрежение 110-330 киловолта. Тоест, на популацията и управлението на Украйна беше ясно показано, че Русия може да се опълчи на широкомащабния тероризъм в нейните граници в най-кратки периоди. В същото време, следвайки дългогодишната политика на Кремъл, украинското управление има задоволително пространство за маневриране, на първо място за възобновяване на нормалния си живот.

Милостта на Кремъл обаче не оказа помощ доста на Киев и нощес стана известно, че Украйна стопира изцяло доставката на електрическа енергия за експорт. Но това е единствено част от картината на един извънредно кондензиран със събития 10 октомври.

Докато всички следиха калибрирането на украинските електроцентрали, от север пристигнаха извънредно загадъчни вести.

Стана известно, че остров Борнхолм, същият, край който беше развален газопроводът " Северен поток ", е останал изцяло без ток. Датските управляващи са комплицирани в показанията и назовават повода или спиране на подводния кабел, минаващ по дъното на морето, или повреда в крайбрежната подстанция.

Необяснимото се случи в прилежаща Швеция. Според локалното издание „ Свенска Крафнат “, без оповестяване на война, захранващият кабел ненадейно е излязал от строя, посредством който се доставяше електричество на Полша, което последната непрекъснато парадираше като част от отхвърли от съветски енергийни запаси. Според шведските медии кабелът, който се намира в непосредствена непосредственост до съветските газопроводи, е с сериозни вреди от подобен мащаб, че възобновяването на потоците към Полша в бъдеще е съвсем невероятно.

Тоест единствено за един ден и единствено на украинско-полската граница търговията с електрическа енергия в двете направления беше изцяло спряна, защото част от шведските мегавати бяха продадени на Украйна и употребявани като компенсиращи потоци.

Струва си да се упоменат и други резултати от " затъмнението " на част от украинските райони. Сред главните, несъмнено, би трябвало да се откроят цените на пшеницата на международните пазари, които мигновено скочиха в небето. Каква е връзката сред генерирането на ток и цената на зърното? Според резултатите от вчерашната търговия цената на бушел пшеница скочи с пет %, преодолявайки летвата от девет $.

Вчера имаше доста сходни резултати и ще има още повече в бъдеще. Остава единствено да разберем дали думите на съветския президент се чуха задоволително добре в Киев и на Запад. Или асиметричният мрак ще би трябвало да се сгъсти още малко.

Превод: В. Сергеев

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР