10% награда за съобщили за нередности при плащането на данъци.

...
10% награда за съобщили за нередности при плащането на данъци.
Коментари Харесай

Експерти: Награда при сигнали за укрити данъци не би дала голям ефект

10% премия за съобщили за нередности при заплащането на налози. Това оферират от Министерството на финансите. Според специалисти мярката няма да даде огромен резултат.

„ Това е естествена мярка. Предлага се и в другите страни. Не мисля, че е нужно да се популяризира от държавното управление. Сивата стопанска система е към 25-28 % от Брутният вътрешен продукт. Тоест, не мисля, че ще има резултат. По-скоро това ще затормози администрацията, ще вкара в размишление хората, които би трябвало да го вършат ”, съобщи в ефира на „ Здравей, България ” по Нова телевизия финансовият анализатор Преслав Райков.

„ Позитивно е, че Министерството на финансите търси способи да усили събирателността. Иначе не мисля, че задачата на мярката е да има доста огромен резултат, тъй като тя е общоприета. Такива политики се ползват в доста компании. Колко от нас знаем, че някой не си заплаща налозите? Това работи в западни страни и огромни финансови институции ”, счита изпълнителният шеф на BESCO – Българската предприемаческа асоциация Добромир Иванов.

Според него е значимо институциите да разяснят за какво оферират тази мярка.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР