10 минути преди госпожа Сачева аз бях в bTV и

...
10 минути преди госпожа Сачева аз бях в bTV и
Коментари Харесай

Георги Свиленски: Борисов да спре да лъже и да не кара депутатите от ГЕРБ да го правят

„ 10 минути преди госпожа Сачева аз бях в bTV и заявих каква е истината. Сега ще го кажа и публично. Зад мен е част от екипа, с който участвахме във всички диалози – с ГЕРБ, с ПП-ДБ, всички партии, с които организирахме консултациите, диалозите по съставянето на държавно управление с първия мандат, с втория мандат.  Призовавам господин Борисов да спре да лъже. Призовавам да не кара и неговите народни представители да вършат същото по медиите и по студиата, когато идват при вас. Призовавам госпожа Сачева персонално. “ Това съобщи зам.-председателят на ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “ Георги Свиленски пред медии в Народното събрание.
„ Никога Българска социалистическа партия не е говорила за министри, в никакъв случай не е говорила за министерства. Никога не е поставяла въпроса с имена – още повече, най-малкото аз щях да знам, че съм номиниран за какъвто и да било министър “, безапелационен бе той.
„ Интригите, които се пробва да вкарва Борисов, са само да отклонят вниманието ви от претенции му имунитет и от безпринципната коалиция на позора, която сформираха с ПП-ДБ. Отново споделям, че приказвам от името на целия преговорен екип, на цялата парламентарна група. Още един път приканвам господин Борисов и госпожа Сачева да спрат да спекулират и да използват Българска социалистическа партия като някаква индулгенция за безпринципния им кабинет. Никога, на никое място Българска социалистическа партия не е представяла претендент “, сподели още Свиленски.
И прикани: „ Моля, този човек, който е занесъл моята кандидатура в ГЕРБ, да застане пред медиите, да ме предложения – ще застана дружно с него, само че по този начин да се приказва и да се хвърлят имена... Обикновено това се случва преди сформиране на кабинет, аз останах сюрпризиран, че моето име стартира да се спряга откакто към този момент е формиран кабинетът. Поне да го бяха въртели един месец преди този момент. “
Попитан до какво равнище са стигнали водените с Българска социалистическа партия диалози във връзка с сформиране на държавно управление с първия мандат, Георги Свиленски съобщи: „ Разговорите стигнаха до равнище, в което ние декларирахме, че желаеме 4,5% недостиг, увеличение на обществените заплащания, увеличение на минималната работна заплата, Шенген и неизпращане на военна помощ за Украйна. Това беше в 9:30 ч., горе в зала „ Запад “. След това в 10:30 ч. пред сътрудниците от Има Такъв Народ същите договарящи от страна на ГЕРБ обявиха 3% недостиг, военна помощ за Украйна, други техни цели, т.е. нищо общо с това, което дадоха обещание на нас. В 10:00 ч. имаше Изпълнително бюро, което взе решение да излезем от тези диалози, договаряния не е имало “, изясни зам.-председателят на ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “
По отношение на желаните имунитети, Георги Свиленски прикани народните представители, на които те са поискани, да си ги дадат непринудено: „ Когато не се даде непринудено имунитетът, ръководителят на Народното събрание е задължен да внесе точката за разглеждане в Народното събрание. В правилника на никое място не написа за комисия. Тези измислици на Христо Иванов, че 6 месеца ще работи някаква комисия си е отново тяхна индулгенция. Може да бъде решен въпросът тъкмо за 3 минути.  Ние ще гласуваме „ за “ свалянето на имунитетите на който и да е депутат, това сме го декларирали неведнъж “, безапелационен бе социалистът. 
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР