10 милиона ще бъдат инвестирани за създаването на завод за

...
10 милиона ще бъдат инвестирани за създаването на завод за
Коментари Харесай

Започва производство на електромобили край Пловдив! Наливат 10 милиона, наемат 300 човека

10 милиона ще бъдат вложени за основаването на цех за произвеждане на електрически автомобили край Пловдив. На българския пазар за автомобилостроене ще стъпи китайският производител на електрически коли Cenntro Automotive Corporation и нейният сътрудник, основаният в Люксембург SEVIC eMobility. предава SeeNews, представен от trafficnews.bg.

Cenntro и SEVIC eMobility имат намерение да влагат 10 млн. евро през идващите три години и да създават в България 60% от частите за дребните електрически коли. За задачата вложителите възнамеряват да наемат 250-300 чиновници за фабриката, която ше бъде ситуирана в икономическата зона на Тракия, предава SeeNews.

Така за първи път електромобили ще имат етикет " Произведено в България " или " Произведено в Европейски Съюз ". Производството ще бъде ориентирано главно към профилиран електрически превоз. 

" Ще се оферират електрически автомобили с разнообразни предопределения - за хладилен превоз, за събиране на боклуци, за разчистване на улици ", разкриха още вложителите. 

Електромобилите с мощ от 10 kW са с височина от 1,9 метра, дължина 3,7 метра и широчина 1,4 метра,  a товарният им потенциал е 500 кг.

Електрическото транспортно средство няма да се нуждае от специфична станция за зареждане, като ще може да бъде включено непосредствено в електрическата мрежа. Елмашините ще бъдат снабдени с оловно-цинкова или литиево-йонна батерия, осигуряваща пробег от 130 километра.

Цената на автомобила с оловно-цинкова батерия ще бъде 15 000 евро, а с литиево-йонната батерия ще бъде 18 000 евро.



Припомняме, че през юли Петър Уанг, основен изпълнителен шеф на Cenntro Automotive Corporation, анонсира, че двамата сътрудници възнамеряват да трансфорат фабриката в районен център освен за сглобяване на електрически транспортни средства, само че и за произвеждане на части за тях, както и за поддръжка.

" B мoмeнтa гo cглoбявaмe в пapтньopcтвo c мecтнa ĸoмпaния, a cлeд тpи гoдини щe мoжeм дa нaпpaвим пpoдyĸт, ĸoйтo e изцялo нaш и дa cъздaвaмe paзлични ĸoмпoнeнти зaeднo c бългapcĸи фиpми ", ĸaзвa Янĸoв. И дoпълвa, чe цeлтa нa ЅЕVІС еМоbіlіtу e дa гeнepиpa дoбaвeнa cтoйнocт чpeз пpoизвoдcтвoтo нa eлeĸтpoмoбилa.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР