10 месеца след една от най-мащабните акции в България, си

...
10 месеца след една от най-мащабните акции в България, си
Коментари Харесай

Сашко от Перник подготвя втора изложба

10 месеца след една от най-мащабните акции в България, си припомняме историята на Сашко от Перник, чието търсене сплоти всички българи. 12-годишното момче към този момент стартира шести клас.

На 10 ноември 2022 година изчезна 12-годишния Сашко от Перник. След 9 дни търсене, момчето беше намерено  в труднодостъпната околност „ Червена могила “ до Радомир. Добрата вест беше чакана от цяла България.

„ Това беше нечувано, с помощта на българите, в интервала, в който Сашко се загуби, това беше знак на обединяването сред българите. Те в действителност всички бяха съпричастни. Това е едно от дребното позитивни неща, които се случиха, тъй като тогава видях в действителност, че за такива дела българите могат да бъдат съпричастни, да бъдат състрадателни, да бъдат положителни и да оказват помощ и да си оказват помощ един на различен “, сподели бащата на Сашко Александър Цветанов.

Днес, близо 10 месеца по-късно, Сашко е добре. Помага на татко му у дома. Кара колело. Ходи и на лечения със стволови кафези в Сърбия.

През един месец юни, юни и август трябваше да вървим до Нови сад. Сега на 28ми имахме терапия с последната ни вливка със столови кафези, защото той и концентрацията усъвършенства и общуването като цяло много повече думичи споделя “, показа пред БТВ бащата на момчето.

Сашко тренира и плуване. Топлите дни с татко му прекарват на море или на тренировки в басейна. В свободното си време обича да плува, да рисува, да кара колело.

„ Бяхме на море, Сашко доста обича морето, пясъка, водата “, сподели бащата.

Освен да плува, Сашко обича и да рисува.

„ Като се въодушеви, незабавно рисува картината. Много хора ме питат какъв брой време му лишава, тъй като наподобява много по този начин нереална. Но аз им споделям, че той за половин-един час я рисува, тъй като просто се е въодушевил и бързо я рисува “, уточни бащата.

„ Сега последно беше нарисувал човешки фигури, Исус Христос, планини, морета. Различно е тълкуванието. Всеки човек си вижда друго е картините “, сподели Цветанов.

В края на септември Сашко приготвя и втора галерия.

„ Той имаше първа независима галерия на 20 септември предходната година. В пионерския дом тук в Перник, а в този момент втората, с поддръжката на кмета Станислав Владимиров ще се организира на 27 септември от 18:00 часа в постройката на Минната дирекция. Аз поканвам всички, които имат интерес да заповядат да видят картините на Сашко “, уточни Александър Цветанов.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР