10 месеца лишаване от свобода при строг режим е наказанието

...
10 месеца лишаване от свобода при строг режим е наказанието
Коментари Харесай

10 месеца ефективна присъда за теглене на пари от чужда банкова карта постанови съдът в Търговище

10 месеца отнемане от независимост при непоколебим режим е наказването на 37-годишния Валентин Я. за изтегляне на пари от непозната дебитна карта без единодушието на титуляра. Престъплението по член 249, алинея 1 от Наказателен кодекс е осъществено като продължавано действие. Присъдата бе реализирана след съглашение с Окръжната прокуратура в Търговище, което подсъдимият Валентин изиска през днешния ден в правосъдната зала на Търговищкия областен съд.

С дебитната карта Валентин се снабдил, откакто платежният документ изпаднал от облеклата на негов сътрудник в съблекалнята на цеха, където работели. Валентин я взел, само че не споделил на сътрудника си. Дебитната карта била безконтактна и още същата вечер – на 3 април тази година, подсъдимият си купил с нея цигари и алкохол. С четири преводи той съумял да заплати покупки на стойност 72 лв..

След среднощ отишъл в различен магазин. Поискал да закупи артикули на стойност над 25 лв.. Обяснил на продавачката, че е не запомнил ПИН-кода и по тази причина ще заплати стоките на няколко пъти за суми до 25 лв.. Дебитната карта обаче към този момент била блокирана и Валентин не съумял да се възползва от нея, за това я изхвърлил.

Изтеглените суми Валентин към този момент е възстановил на своя сътрудник. Той е осъждан четири пъти, като наложените му санкции са били ефикасни. Сега 37-годишният мъж ще влезе за пети път в пандиза, с цел да изтърпи ефикасното наказване при непоколебим режим.

Споразумението е дефинитивно и влиза в действие незабавно.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР