10-месечният Арчи Инес е роден с рядко генетично заболяване, което

...
10-месечният Арчи Инес е роден с рядко генетично заболяване, което
Коментари Харесай

Сензационно! Малкият Арчи се ражда без очи, но има надежда да се случи чудо

10-месечният Арчи Инес е роден с рядко генетично заболяване, което го оставя изцяло кьорав, с нарушен слух и потребност да се храни през тръба. Той има SOX2 синдром, при който бебетата се раждат с анормално развиване на очите и други елементи от тялото.

Новаторско лекуване обаче може да разреши на дребния Арчи един ден да види света с изкуствени очи. Малкият е диагностициран и с друго заболяване, което му пречи да държи главата си изправена.

Фиона Гулд, майка на две деца, която живее в Сидни, Австралия, само че е от Кент, е съумяла да набави повече от 6000 лири единствено за два дни, с цел да финансира новаторското лекуване.

„ Нашият офталмолог допуска, че след 10 години ще може да се сложи нещо в мозъка му, което ще му разреши да вижда облици. Това е нещо, върху което се работи сега, тъй че се надяваме да можем да му осигурим това лекуване, макар че ще бъде скъпо. Няма доста деца, които са изцяло слепи – множеството могат да видят нещо, само че той има протеза в едната очна ябълка, само че не и в другата “, споделя 40-годишната майка и прибавя: „ Той е моето малко знамение, в действителност е едно необикновено малко дете, което се оправя сносно “.

Фиона и брачният партньор ѝ Стив разбра ли, че детето им няма да има очи, когато тя била бременна в 33-та седмица.

Вижте фотоси на Арчи и видео по какъв начин плануват докторите да върнат зрението му в най-полезния уебсайт Zdrave.to.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР