10 медици от област Монтана са заразени с COVID-19, съобщи

...
10 медици от област Монтана са заразени с COVID-19, съобщи
Коментари Харесай

Стряскащи данни: 10 са заразените с COVID-19 медици в област Монтана

10 медици от област Монтана са инфектирани с COVID-19, заяви ръководителят на районната гилдия на Българския лекарски съюз доктор Людмил Джурджов.
В района работят единствено четирима инфекционисти, стана ясно на съвещанието на регионалния медицински съвет. Двама от тях са в монтанската болница, а останалите двама - в Лом.
„ Няма смисъл да приказваме за брой кревати, без да имаме лекари и медицински сестри. В Монтана работят две лекарки със компетентност инфекциозни заболявания и те се грижат за 36 пациенти, които сега се лекуват в отделението. Вече 8-ми месец работят без отмора ", сподели доктор Джурджов.
„ Не е ясно кой случай е лек, кой приблизително тежък. Кога пациентът се приема в болница, за какво се приема – цялостна каша ", сподели доктор Джурджов по време на съвещанието на регионалния медицински съвет.
На казуса кой лекува болните с Коронавирус 19 подчертава и шефът на Сити клиник „ Свети Георги " доктор Пламен Пелов.
„ Ако лекуването не върви добре пациентът е в правото си да пита за какво го лекува хирург, а не инфекционист, или пулмолог. Легла ще разкрием, само че нямаме експерти ", разгласи доктор Пелов.
Съгласно заповедта на здравния министър Сити клиник би трябвало да разкрие 10 кревати за инфектирани с Коронавирус 19. До в този момент частната клиника не е лекувала такива пациенти, там лекарите са главно хирурзи и невролози.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР