10 май е Денят Х, който с огромно нетърпение очакват

...
10 май е Денят Х, който с огромно нетърпение очакват
Коментари Харесай

Парите потичат към строителите в Пловдив

10 май е Денят Х, който с голямо неспокойствие чакат строителите на обекти, поръчани от общината, в Пловдив. На тази дата влиза в действие бюджетът на  Пловдив и се отпушват разплащанията на общината с изпълнителите, което до момента не беше допустимо. 

Първите заплащания са на стойност към 3 милиона лв. и ще отидат за компенсации на притежателите на отчуждени парцели, заяви за Plovdiv24.bg заместник-кметът по финанси. Приоритизирането на това перо е поради периодите на годност на оценките, които, в случай че се изтърван, по-късно ще би трябвало да се вършат нови. 

Близо 1 милион лв. ще се платят на УМБАЛ " Св. Георги " за отчуждаване на терени на болничното заведение, намиращи се на кръстовището на ул. " Царевец " и бул. " Пещерско шосе ". С останалите 2 милиона ще се разплатят отчуждените парцели по ул. " Даме Груев ".

Зам.-кметът прикани строителите да приготвят документите за актуване на свършената работа и да ги показват в общината, с цел да се създадат инспекциите и да получат по-скоро парите си. Очаква да му показват документите за реконструкцията на " Даме Груев ", където следва заплащане на към 2.5 милиона лв.. За другите огромни строителни обекти - пробива " Модър - Царевец ", " Гладно поле " и двата стадиона, към сегашния миг при Родопски няма постъпили претенции за  разплащане.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР