10 компании от регион Ортенау са се обединили около идеята

...
10 компании от регион Ортенау са се обединили около идеята
Коментари Харесай

Компании от Германия организират кариерна борса във Видин

10 компании от район Ортенау са се обединили към концепцията за осъществяване на кариерна борса във Видин. Под управлението на регионалния шеф на Ортенау Франк Шерер компаниите ще показват свободните си позиции и изискванията за кандидатстване. Представители на организацията за районно развиване на Ортенау ще осведомят за опциите за професионална реализация в целия район.
Инициативата за трудовата борса се заражда по време на последното посещаване на регионалния шеф на Видин Албена Георгиева през септември 2018 година в Ортенау по покана на сътрудника й Франк Шерер.
Десет компании от Ортенау ще вземат участие и чакат с неспокойствие да показват предложенията си за работа на 3 септември 2019 година в постройката на регионалната администрация във Видин. Делегацията ще бъде съпроводена от членове на Областния съвет на немския район, които поддържат партньорството с област Видин.
Представянето на ортенауските компании ще се реализира с поддръжката на организацията за икономическо развиване на район Ортенау - WRO (Wirtschaftsregion Ortenau). Със своята лична марка www.leadingcompanies.de, организацията разпространява района като привлекателно място за работа и живот на повече от 10 кариерни събития годишно.
Предстоящата трудова борса с изключение на свободни позиции ще показа и дуалната форма на образование в Германия. Това е образование комбиниращо учебното обучение с практиката и подсигурява подготовка, която тъкмо дава отговор на потребностите на фирмите. В допълнение на тригодишното образование има и заплата, с която човек може да се устоя, а след образованието пред всеки един се отварят многочислени благоприятни условия.
Всеки, който има знания по немски или британски език и се интересува от благоприятни условия за професионална реализация в Ортенау, е добре пристигнал на 3 септември във Видин в конферентния център на регионалната администрация. Участващите компании ще бъдат представяни от своите притежатели и претендентите ще имат опция да се показват непосредствено пред тях, без медиатор.
Разположен сред река Рейн и планината Шварцвалд, характеризиращ се с обаятелен пейзаж и мек климат, район Ортенау със своите 1 861 кв.км е най-големият район в Баден-Вюртемберг. В своите 51 града и общини живеят към 429 000 поданици, от които към 186 000 в огромните градове в Офенбург, Лар, Кел, Оберкирх и Ахерн.
Ортенау е стопански доста добре развъртян район, съчетаваш дребни бизнесмени, огромни индустриалци и голям брой междинни и фамилни компании. Преобладава индустриалната промишленост. Икономиката може да разчита на добре развъртян превоз. Важен стопански фактор в Ортенау е също селското стопанство с обичайното винопроизводство и зарзаватчийство.
Регионът е и туристически магнит. С многочислените си уреди за отдих и развлечения, както и разнородни кулинарни оферти, достигащи върховата гастрономия, Ортенау предлага високо качество на живот и се радва на курортна зона с огромна известност.
Партньорството сред районите Ортенау и Видин съществува oт април 2011г. Наред с междукултурния продан на сътрудниците в една Европа на районите, партньорството служи и за развиване на икономическия капацитет.
Една от фокусните точки на партньорството сега е квалификационната стратегия Ортенау-Видин „ Младежта без граници - нашето общо бъдеще “. В допълнение към привличането на служащи от района на Видин за Ортенау, задачата на плана е и прекачване на ноу-хау във Видин посредством завръщащите се фрагменти, както и тясно съдействие сред просветителните институции на двата района.
Като част от квалификационната стратегия Ортенау-Видин немският район постоянно търси стажове в най-различни области за заинтригувани български младежи. Целта е в границите на от четири до осем седмици да запознае учениците от Видин с бизнес средата в Ортенау и да разсъни интерес към дуалното образование.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР