10-ият кръг в руската Премиер лига започна със загуба на

...
10-ият кръг в руската Премиер лига започна със загуба на
Коментари Харесай

Автогол провали Спартак в Уфа

10-ият кръг в съветската Премиер лига стартира със загуба на Спартак (Москва) от Уфа. Столичният гранд отстъпи с 0:1 и записва трето следващо проваляне, което го остави на 7-о място в класирането преди изиграването на останалите дуели този уикенд.

В антигерой за Спартак се трансформира Николай Расказов. Младокът си вкара автогол в 13-ата минута, а малко по-късно можеше за повторно да прати топката в личната си врата, само че уцели гредата. В края на мача десният бек докосна топката с ръка в наказателното поле, само че реферът Алексей Сухой реши, че в дейностите му не е имало предумисъл и не даде дузпа.

Срещата на стадион " Нефтяник " беше много нервна и съдията подвигна общо 7 жълти картона. Домакините стартираха мощно, а и шансът беше на тяхна страна в обстановката с автогола. Центрирането бе на някогашния спартаковец Вячеслав Кротов, а Расказов не се ориентира добре и изненада неприятно Александър Максименко.

Гостите владееха топката в огромни интервали от мача, само че не създаваха голови положения. До почивката стражът на Уфа Александър Беленов не трябваше да прави нито едно значимо избавяне. Това се промени през второто полувреме, когато добре се включиха запасите Алекс Крал и Джордан Ларсон. Уфа обаче се бранеше с всички сили.

«Спартак» в 10-м туре РПЛ со счётом 1:0 проиграл «Уфе».#УфаСпартак – 1:0 pic.twitter.com/C530yy0Cm8
— FC Spartak Moscow (@fcsm_official) 20 септември 2019 година Друга запаса - Лоренсо Мелгарехо, пропусна най-хубавата обстановка пред вратата на домакините. В добавеното време парагваецът бе открит с центриране на няколко метра от голлинията, само че стреля право в ръцете на Беленов.

Победата ридвижи Уфа на 6-ото място. Отборът към този момент има еднакъв брой точки със Спартак - 14, а в идващия кръг ще гостува на Рубин. Московчани пък ще се опитат да сложат завършек на неприятната си серия в семейството на Оренбург.

МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА
СТАТИСТИКА ОТ МАЧА
КЛАСИРАНЕ
ГОЛМАЙСТОРИ
ПРОГРАМА Премиер Лига 10 кръг, петък 20 септември  Уфа 1:0краен резулат  Спартак Москва
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР