10 испански изтребителя “Юрофайтър Тайфун 2000 и 200 души трябва

...
10 испански изтребителя “Юрофайтър Тайфун 2000 и 200 души трябва
Коментари Харесай

10 испански изтребителя пристигат в Граф Игнатиево

10 испански изтребителя “Юрофайтър Тайфун 2000 " и 200 души би трябвало да дойдат у нас до началото на идната седмица, когато Военновъздушни сили на Испания ще се включат в защитата на българското въздушно пространство, написа " 24 часа ".

В Граф Игнатиево към този момент са почнали да кацат испански военнотранспортни самолети. Те доставят нужното съоръжение, което да разреши на авиобазата ни да одобри испанските бойни самолети.

Помощта от испанските Военновъздушни сили бе изпратена като част от усилването на източния фланг на НАТО против Русия и изтребителите “Юрофайтър " идват с цялостното си въоръжение

Испанците обаче имат безапелационна възбрана да употребяват оръжията си, до момента в който охраняват българското въздушно пространство, излиза наяве от решението, с което държавното управление дава разрешение за задачата.

Не се позволява даже предупредителна пукотевица. Стандартно за досегашните взаимни интервенции по защита на българското въздушно пространство се включва уговорка, че използването на оръжие при положение на потребност може въпреки всичко да бъде позволено от министъра на защитата. В случая обаче липсва алтернатива при потребност това да става с автограф на Стефан Янев.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР