10 хакери са арестувани по подозрение за кражба на криптовалута

...
10 хакери са арестувани по подозрение за кражба на криптовалута
Коментари Харесай

10 хакери бяха арестувани за кражба на криптовалута на стойност 100 млн. долара

10 хакери са задържани по съмнение за кражба на криптовалута на стойност 100 милиона $ от известни персони, заяви Европол.
На 9 февруари са били осъществени осем ареста в резултат на предходни два, написа БГНЕС.
нарушителите са откраднали над 100 милиона $ в криптовалути, като са получили достъп и са поели надзор над приложенията им или сметките посредством смяна на паролите. Това им разрешило да крадат пари, криптовалути и персонална информация, в това число контакти, синхронизирани с онлайн сметките. Арестите са вследствие на интернационално следствие на поредност от офанзиви за замяна на сим карти, ориентирани към високопоставени жертви в Съединени американски щати. Тези арести са последвали по-ранни в Малта (1) и Белгия (1) на други членове, принадлежащи към същата незаконна мрежа.
Според прессъобщение на Европол, „ нападенията, проведени от тази незаконна тайфа, са били ориентирани към хиляди жертви през 2020 година, сред които известни авторитетни лица в интернет, спортни звезди, музиканти, артисти и техните фамилии “.
 Централна банка на Нова Зеландия стана жертва на хакерска атака Централна банка на Нова Зеландия стана жертва на хакерска атака
Централната банка на Нова Зеландия съобщи през днешния ден, че е реагирала незабавно на " злонамерено " влизане в една от нейните системи за данни. Rese...
и е разпознат като основна наклонност във възхода на опасността от проведена престъпност в интернет. Те включват киберпрестъпници, които поемат надзор над потреблението на телефонния номер на жертвата, като всъщност деактивират нейната SIM карта и придвижват избран номер на въпросния SIM, принадлежащ на член на незаконната мрежа.
Това нормално се реализира посредством употреба от нарушителите на доставчиците на телефонни услуги, за да извършат размяната от тяхно име, или посредством подкупен вътрешен човек или техники за обществено инженерство.
Това интернационално следствие е от година, извършено взаимно от правоприлагащите органи от Обединеното кралство, Съединени американски щати, Белгия, Малта и Канада, с интернационална активност, координирана от Европол.
Не единствено звезди са атакувани. Всеки с мобилен телефон може да стане жертва на замяна на сим.
Европол разгласява няколко съвета, които ще ви оказват помощ да останете на крачка пред нарушителите:
 Хакери с офанзива против Европейската организация по медикаментите Хакери с офанзива против Европейската организация по медикаментите
От регулатора на медикаментите на Европейския съюз обявиха, че организацията е станала жертва на хакерска атака, единствено седмици преди да се вземе р...
Поддържайте софтуера на вашите устройства настоящ.
Не отговаряйте на подозрителни имейли и не се ангажирайте по телефона с обаждащи се, които изискват ваша персонална информаци.
Ограничете количеството персонални данни, които споделяте онлайн.
Опитайте се да употребявате двуфакторно засвидетелствуване за вашите онлайн услуги, вместо да изпращате код за засвидетелствуване посредством SMS.
Когато е допустимо, не свързвайте телефонния си номер с чувствителни онлайн сметки.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР