Момче е спасено, след като прекара нощта, вкопчено в дърво, за да избяга от смъртоносните наводнения в Испания

...
10-годишно момче беше спасено близо до Мадрид, след като прекара
Коментари Харесай

10-годишно момче беше спасено близо до Мадрид, след като прекара нощта, вкопчено в дърво, за да избегне тежки наводнения, тъй като бурята Дана връхлетя страната с проливни дъждове през последните дни, убивайки най-малко трима души.

Момчето изчезна с майка си, баща си и сестра си, когато колата им „падна“ в река Алберче в град Алдеа дел Фресно, в района на Мадрид, Испания, в неделя вечерта, съобщи испанската държавна телевизия RTVE в понеделник.

Майката и сестрата са намерени тази нощ и транспортирани в болница, но момчето е в неизвестност до около 8 часа сутринта в понеделник сутринта, когато е намерено от пазача на частен имот, съобщи RTVE. Все още се издирва бащата на момчето.

Превозни средства лежат натрупани след наводнение, причинено от бурята Дана, на 4 септември 2023 г. в Ел Аламо, Мадрид. Превозни средства лежат натрупани след наводнение, причинено от бурята Дана, на 4 септември 2023 г. в Ел Аламо, Мадрид. Диего Радамес/Europa Press/AP

Проливните дъждове в Испания отнеха живота на най-малко трима души в провинция Толедо след тежки наводнения в района, потвърди в понеделник Емилиано Гарсия-Пейдж, президент на региона Кастилия-Ла Манча.

В неделя Гарсия-Пейдж описа въздействието на бурята като „много силно и враждебно“, с изображения, показващи преобърнати коли и повредено имущество.

Бурята следва лято с екстремно време за Испания, която се бори с изгарящи горещи вълни и опустошителни горски пожари. Учените са категорични, че екстремните метеорологични условия ще стават по-интензивни и по-чести с ускоряването на климатичната криза, причинена от човека.

Силните валежи намаляха във вторник, като националната метеорологична служба на страната AEMET понижи нивото на предупрежденията за региона от червено на жълто.

Клаудия Ребаза от CNN допринесе за репортажите

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР