10-годишно канадче дава приноса си за спасяването на планетата като

...
10-годишно канадче дава приноса си за спасяването на планетата като
Коментари Харесай

С цел благотворителност! 10-годишно дете постави Световен рекорд на Гинес

10-годишно канадче дава приноса си за спасяването на планетата като събира хиляди и хиляди езичета от кенчета за питиета и ги връща за преработване . Джейс Вебер от Милдмей от Онтарио сложи Световен връх на Гинес за най-вече езичета от алуминиеви кутии, събрани за преработване за една година, откакто съобщи невероятните 1654,70 кг от тях .

Джейс е почнал да събира „ езичетата “ разделно   през август 2022 година , като задачата му е била извоюваните пари да подари за инвалидна количка за някой в ​​нужда . В рамките на година насъбраното толкоз доста повишено, че родителите му били сигурни, че количеството е рекордно . Момчето споделя, че било въодушевено да стартира този план от човек , който е видял в YouTube , който е споделил историята си за колекционирането на етикети от консерви в продължение на доста години за да посвети сбирката си на щедрост.

„ Това ме въодушеви “, изясни той и добави: „ Знаех, че това е нещо малко, което мога да направя, което може да има значение, в случай че събера задоволително от тях. “

 

Младият природозащитник в началото е почнал да събира езичетата от консервите и кенчета, употребявани в семейството му , до момента в който е на къмпинг или по време на фамилни събирания . Скоро информацията за неговата самодейност почнала да се популяризира, вдъхновявайки приятелите му и фамилиите им да се причислят .

В Канада и Съединени американски щати е необятно публикувана практиката да се събират езичета от кенчета за набиране на средства . Впоследствие те се претопяват в алуминиев скрап , който да се употребява наново . Джейс изяснява процеса със личните си думи:

„ Първо ги занасяте в пункта за скрап и по-късно те ги претеглят на кантара и ви дават почти $0,70 на паунд. След депото за скрап те отиват в фабрика, където се изгарят, след което могат да се употребяват за нови алуминиеви произведения и по този начин нататък. “

Всички доходи са били дарени на „ March of Dimes “ – организация с нестопанска цел в Съединените щати, която работи за възстановяване на здравето на майките и бебетата . Събраните средства са помогнали на двама души .

Родителите на Джейс, Къртис и Кандис, са подали поръчката за присъединяване в Световните върхове на Гинес . След като е било доказано, че Джейс е сложил връх, те решили да му провеждат изненадващо празненство , с цел да отпразнуват и да споделят положителната вест. Джейс нямал визия и решил, че събирането е по отношение на рожден ден на чичо му:

„ Никога не съм се опитвал да подобря връх. “

По време на тържеството момчето е било помолено да дръпне було, сложено върху статив, за което е мислил, че прикрива „ смущаваща “ фотография на чичо му, само че вместо това там е бил документа му за Световен връх на Гинес .

„ Когато за първи път видях признака на Световните върхове на Гинес, помислих, че това е просто сън, беше действително, макар че не можех да допускам на очите си, стоях там цяла минута, просто се взирах в него, до ден сегашен към момента не мога повярвай “ , разяснява той.

Според родителите му, Джейс е бил изцяло шокиран от новината: „ Това несъмнено беше доста, доста горделив миг за нас като родители. “

Джейс желае неговата история да даде образец на други младежи да имат вяра в себе си и в никакъв случай да не се отхвърлят . Той споделя:

„ Моят връх в никакъв случай не би бил вероятен, в случай че не бях повярвал в себе си. Ако смятате, че нещо е допустимо, вие сте минали половината път, останалото е увереност и твърдоглав труд. “

Развълнуван от бъдещите си инициативи, младежът показа, че не счита да стопира : „ Реших да групирам разделно езичета от кенчета до края на живота си. “

Всъщност идващият му проект е да способства към задачата на своето учебно заведение за набиране на средства за нова налична детска площадка .

Припомняме, че през миналия понеделник, на 18 март, отбелязахме Глобалния ден на преработването . По време на него се акцентира смисъла на преработването за запазване на ресурсите, понижаване на замърсяването и справяне с изменението на климата.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР