10-годишно дете е в критично състояние, след нападение от куче.

...
10-годишно дете е в критично състояние, след нападение от куче.
Коментари Харесай

Куче нахапа зверски дете, момченцето е с опасност за живота

10-годишно дете е в сериозно положение, след нахлуване от куче. Това се е случило в хасковското село Въгларово. Момченцето е настанено в пловдивска болница, където лекарите се борят за живота му. Вчера следобяд край икономически здания в края на село Въгларово се разхождат две деца. 10-годишното момченце е нападнато от голямо куче от породата азиатски вълкодав.

„ Намерих детенцето в локва кръв. Живка, баба му му дава да пийне по малко водичка. Показа ми раната, беше огромна, от дясна страна на хълбока, до бъбрека. Разплакахме се и двамата и това беше”, сподели Димитър Ритонов.

Кучето е благосъстоятелност на семейство, което съгласно локалните от доста години отглежда на това място десетки животни. „ Каква е тази безнаказаност? Това са огромни кучета”, разяснява Донка Христозова.

След голям брой тъжби и инспекции от институциите са наложени няколко санкции, което принуждава притежателят да записва кучетата. Това обаче не взема решение проблемите на хората там.

„ Глобяват го, само че отново е така”, сподели Тео Тодоров.

„ Жива душа не може да мине от тук, няма късмет. Трябва все с коли да се минава, бяха 20 кучета”, добави Селман Рамадан.

Майката на притежателя изясни пред " Нова ", че кучетата служат за защита на стопанската им сграда и са вързани.

„ Идваха криминалисти, видяха, че е закачено с две катарами. Досега никой път не е ставало така”, сподели Стойка Господинова.

Предстои прокуратурата да повдигне обвиняване на притежателя на кучето. То е откарано в подслон.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР