10-годишният син на български имигранти е бил тежко ранен при

...
10-годишният син на български имигранти е бил тежко ранен при
Коментари Харесай

10-годишно българче e ранено при разстрела на италиански мафиот

10-годишният наследник на български имигранти е бил тежко ранен при въоръжено нахлуване против престъпно проявен мъж в Реджо Калабрия, съобщи организация АНСА. След незабавна интервенция животът на момчето е отвън заплаха, само че положението му остава съществено, прецизира bTV.

Двама мъже простреляли на място 39-годишния Фабио Джузепе Джофре в притежавания от него парцел в Семинара, Калабрия. С него по това време обаче се намирало иэдетето на живеещи наоколо българи.

В този миг двама към момента неустановени стрелци разкрили огън по тях с пушки вид „ помпа ”.

Джофре умрял на място, а детето било закарано в болница с огнестрелна рана в корема.

Следователите нямат подозрение, че става въпрос за ликвидиране от мафиотски вид – стрелците стреляли, с цел да убият, след което се отдалечили пешком, минавайки през полето покрай къщата.

Според медици момчето има огромни шансове да се възвърне изцяло. То е под полицейска протекция дружно с родителите си, тъй като се счита, че може да помогне със свидетелски показания за установяването на убийците.

Разстреляният Джофре има дебело престъпно досие. Преди няколко месеца в негов парцел полицията намерила незаконно оръжие. Бил е залавян да краде добитък. Според „ Република ” той е един от „ бойците ” на раздирания от вътрешни битки клан Джофре, който от десетилетия има мощни позиции в района.

Преди десетина години отново на това място се разиграл и различен кървясъл спектакъл, този път с присъединяване и на дами, обвързван със разпра вътре в средите на Ндрангета, оповестява Нова тв.

При последния случай обаче убийците не са се спрели даже в наличието на дете.

Разследването се води от антимафиотите в Реджо Калабрия, които към този момент нямат отговор на въпроса дали става въпрос за нахлуване в средите на Ндрангета от Семинара, или пък за възмездие против Джофре, който е обвързван с едноименния клан. Въпреки това се счита от много време за „ разпасано куче ”, което работи, както желае. Бащата на убития също бил част от клана, само че умрял, малко преди да бъде наказан дефинитивно.

Според подслушани телефонни диалози на хора от клана в предишното Джузепе Джофре направил през 2007 година „ неоторизирана ” от клана кражба – нещо, което не се понравило на босовете й. Въпреки че били родственици, чичото на Джофре, прочут с прякора Нино Бонго, бил записан да споделя по какъв начин племенникът му би трябвало да бъде убит, в случай че се появи в Семинара.

Само преди пет месеца в къща на Джузепе Джофре бил открит оръжеен боеприпас от седем пушки, за които се оказало, че са откраднати в Северна Италия. Те били скрити от Джофре под мрежата, употребена за събиране на реколтата от маслини. Джузепе бил задържан през февруари, само че към този момент бил пуснат на независимост, по тази причина и отишъл умерено в парцела си в Семинара. Там трябвало да се погрижи за животните в пространствата извън и точно в този миг се придружавал от българското дете.

Следователите не дават други детайлности за родителите на детето. /offnews.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР