10-годишният договор с военните е на стойност 22 милиона долара

...
10-годишният договор с военните е на стойност 22 милиона долара
Коментари Харесай

Microsoft ще прави AR каски за американската армия

10-годишният контракт с военните е на стойност 22 милиона $

Технологията за добавена действителност на HoloLens на Microsoft към този момент е тествана от американските военни
(снимка: Microsoft)

Microsoft завоюва 10-годишен контракт за създаване на усъвършенствани системи за добавена действителност (AR) за американската войска. Новият план за Интегрирана система за образно възстановяване (IVAS) ще донесе 21,88 милиарда щатски $ на компанията.

наследява различен сходен, почнал през 2018 година, където инженерите на Microsoft AR работиха дружно с бойци, с цел да разработят и тестват AR каски, предопределени да дадат на въоръжените сили ново равнище на осведоменост за обстановката на бойното поле, както и изключителни благоприятни условия за командване и подготовка на екипите. Всичко това дава обещание да направи бойното поле на утрешния ден сходно на смъртоносна видео-игра.

„ IVAS сплотява голям брой технологии в архитектура, която разрешава на боеца да се бие, репетира и тренира – всичко благодарение на една платформа ”, за пресата на американската войска. „ Наборът от благоприятни условия надгражда съществуващите нощни, топлинни и военни датчици с висока разграничителна дарба, интегрирани в уеднаквен екран за разполагане над главата, с цел да обезпечат усъвършенствана осведоменост за обстановката, по-добра изясненост за задачите, по-информирано взимане на решения ”.
още по тематиката
Системата също по този начин употребява усъвършенствана действителност и машинно образование, с цел да даде опция за „ тренировки в смесена среда, която мощно прилича действителния живот, тъй че бойците да могат да упражняват пълноценно, преди да се изправят против действителни съперници ”.

Технологията на Microsoft HoloLens е вградена в лека, въпреки и обемиста система, която се прикрепва към каската на боеца, разяснява. Има AR лещи над очите на боеца, както и набор от камери и датчици в горната част, а също и кабел, отиващ надолу към инсталиран на гърдите надзорен блок. Той е планиран по този начин, че да може да се ръководи, без да се гледа – най-малко по-късно процедура.

Вградени са технологии за нощно виждане и термовизионни сензори, което дава на войските голямо преимущество при работа в тъмни или задимени терени. Специалните AR камери, инсталирани по разнообразни способи, могат да наслагват картина в картина по разнообразни способи, с цел да дават потребна информация.



Една от камерите, прикрепена в края на пушката, разрешава на бойците да оглеждат какво има зад ъгъла, единствено като насочват цевта – това евентуално им разрешава даже да се прицелват и стрелят иззад прикритието си. Други камери, планувани за монтаж на външната страна на транспортните средства, могат да дадат на водачите на бронирани машини и артилеристите безконтролен аспект на 360 градуса.

Тренировъчните извършения могат да бъдат превърнати в дословни видеоигри, с холограмни изображения на враговете, с които бойците да се бият и да си взаимодействат.

И несъмнено, защото данните се обработват посредством облачните услуги на Microsoft Azure, то командирите ще могат да преглеждат и управляват местоположенията и дейностите на своите екипи, разполагайки с технологии, които до момента не са били прилагани – да вземем за пример да имат взор „ от първо лице ” до 3D пластовете в картите. Това би трябвало да им даде „ изключителни тактически преимущества ”, с помощта на цялостния взор над обстановката в действително време.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР