10-годишната сага с изграждане на паркинг пред болница Пулс в

...
10-годишната сага с изграждане на паркинг пред болница Пулс в
Коментари Харесай

10- годишната сага с изграждането на модерен паркинг и спешен център пред болница Пулс е на финалната права! Съветниците решават

10-годишната сага с създаване на паркинг пред болница " Пулс " в Благоевград е на финалната права. След години отлежаване капиталовото желание на притежателя на болничното заведение Ал. Щерев е на път да се извърши. Стартът на строителните действия ще дефинират на идната сесия общинските съветници, които ще би трябвало да дадат позволение за започване на градежа на паркинг на три равнища и постройка за медицински действия.

Инвеститорът желае с изключение на паркинга да направи и Спешен център, който е извънредно нужен за регионалния център. През 2014 година съветниците са дали единодушие за разработване на Подробен устройствен план, само че въпросният Подробен устройствен план е бил отритнат след тъжба и цялата процедура е зациклила. 7 години преписката по случая е отлежавала в архивите на общината.

През 2022 година кметът Илко Стоянов извади преписката и предложи на съветниците процедурата още веднъж да тръгне и да бъде направен нов Подробен устройствен план, поради назрялата потребност от паркинг на мястото.

Кметът тогава беше безапелационен, че не става въпрос за прекачване на благосъстоятелност, и че земята под паркинга ще остане общинска, тъй че да разбие всевъзможни подозрения за спекулация с общински парцел.

През януари 2023 година съвсем единомислещо съветниците одобриха да бъде направен Подробен устройствен план ина мястото на бъде построен паркинг на три равнища, от който на общината ще бъдат дадени 50 паркоместа. Ще бъде построен и нов Спешен център. На идната сесия съветниците ще би трябвало за следващ път да обсъдят проблема и да дадат позволение за започване на строителството и осъществяването на капиталовото желание на Щерев.

В момента пред частната болница има изпровизиран паркинг, изработен от хората, които паркират колите си пред здравното заведение

П. Петров

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР