10 години затвор и 5 години затвор – това са

...
10 години затвор и 5 години затвор – това са
Коментари Харесай

Отново - първи присъди по знаково дело за тежка катастрофа, готви се обжалване

10 години затвор и 5 години затвор – това са към този момент присъдите на Румен Цеков и Мирослав Бъчев поради тежката злополука, случила се край плевенското село Гривица на 14 септември, 2015 година, в която умират шестима души. Решението е на Софийския боен съд.
До присъдата се стигна, откакто Софийският военно-апелативен съд върна делото за ново разглеждане. Първоначално Цеков и Бъчев получиха присъди от 10 години и 8 години затвор надлежно.
Съгласно претекстовете на предходното, анулиран решение, Румен Цеков, получи на първа инстанция 10 години затвор, тъй като се опитал да изпревари погрешно. Мирослав Бъчев беше наказан, тъй като с дейностите си е съдействал за злополуката – карал е с несъобразена скорост. Тези присъди бяха анулирани поради процедурни нарушавания. Сега не е ясно какви са претекстовете за новите присъди, защото занапред предстоят да излязат.
Каква е злополуката – преден удар сред " Форд Торнео " и " Фолксваген Туран ", като при случая е ударено и " Рено Клио ". Загиналите са хора от първите две коли. А делото се гледа от военни съдилища, тъй като Цеков е боен.
Присъдата не е дефинитивна, защото е на първа инстанция и съвсем несъмнено ще бъде обжалвана, разяснява пред Actualno.com дъщерята на един от починалите в злополуката. Несъгласни с отсъждането са както обвинителите, по този начин и отбраната на Цеков и Бъчев.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР