10 години трябваха на общинските управи в Пловдив да решат

...
10 години трябваха на общинските управи в Пловдив да решат
Коментари Харесай

10 г. по-късно – Сградата на БНБ на Главната става музей

10 години трябваха на общинските управи в Пловдив да решат какво да вършат със постройката на Българска народна банка на основната улица „ Райко Даскалов 51 – до подлеза под бул. Шести септември.

Днес в 10 часа бъдещето на солидната и красива постройка, която бе дарена на община Пловдив с решение на управата на Българска народна банка от 22 май 2013 година, ще бъде оповестено бъдещето й от кмета Костадин Димитров, зам.-кмета по просвета Пламен Панов и ръководителя на КАБ – Пловдив, арх Чавдар Тенев.

Срещу дарението Българска народна банка получи терен до Скобелева майка – на бул. Ягодовско шосе 2, където строи касов център. Първата копка бе направена в края на юли 2019 година

Част от забавянето с емблематичната постройка на основната е по справедливи аргументи. Въпреки решението си за подаяние, Българска народна банка остана да употребява постройката до 2020 година в това число като плащаше месечен наем от 24 хиляди лв..

В края на ноември 2021 година, когато Българска народна банка към този момент освободи постройката, тогавашният кмет Здравко Димитров разгласи, че тя може да мине към Археологическия музей и в случай че това стане, страната ще финансира реконструкцията й до достоверния й тип, съгласуван и с условията на музея.

Оттам насетне обаче последва двугодишен застой.

Какво ще е бъдещето й и в какви периоди постройката ще стартира да действа – излиза наяве през днешния ден.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР