10 години - толкова много време мина от първите информации

...
10 години - толкова много време мина от първите информации
Коментари Харесай

Симетрия и производителност в 3 измерения: Samsung Galaxy Z Fold5 и Galaxy Z Flip5

10 години - толкоз доста време мина от първите информации за това, че Samsung желаят да създадат сгъваем смарт телефон, който да може елементарно да се употребява и като мултимедиен таблет. В света на технологиите едно десетилетие е цяла безкрайност - в това време гъвкавите OLED панели станаха налични, процесорите - мощни, а Android се утвърди като водещата операционна система по света.

Когато през 2019 година дебютира първият Samsung Galaxy Z Fold, той не беше съпоставим с нищо друго на пазара. Не беше сходство на по-рано изтеклите концептуални модели, които приличаха по-скоро на композиция от два елементарни смарт телефона, закрепени един за различен с панта. Беше напълно нова категория, която последователно прекатурна пазара. На този декор, още първият Z Fold беше не просто един всеобщо създаден първообраз, а удивително приключено устройство, което разпростира напълно нови благоприятни условия.
 По-компактни и по-мощни: Samsung сподели новите Galaxy Z Fold 5 и Z Flip 5
По-компактни и по-мощни: Samsung сподели новите Galaxy Z Fold 5 и Z Flip 5

Компанията показа и нови смарт часовници и таблети

Еволюцията на сгъваемия флагман и на компактния Galaxy Z Flip от този момент насам не стопира да ни впечатлява - хардуерът става все по-мощен, дизайнът - все по-изчистен и функционален, а структурата - все по-устойчива и издръжлива. 

Така през днешния ден държим в ръцете си петата генерация на Samsung Galaxy Z Fold и Samsung - най-високото ходило в еволюцията на водача при сгъваемите смарт телефони - Samsung.

Мултитаскинг, продуктивност и издръжливост

Сгъваемият флагман Samsung Galaxy Z Fold5 е доказателство за това, че продуктивност и гъстота не са взаимноизключващи се понятия. Поне не и когато приказваме за устройство, построено към яркия 7,6-инчов сгъваем Dynamic AMOLED 2X екран, който трансформира смарт телефона в мощно мобилно устройство с чувство за таблет, само че в ненадейно стилен размер.

Новата Flex панта е в основата на по-балансиран и стабилен дизайн. Това е значимо, тъй като сгъваемият смарт телефон е с доста по-отличителна гъвкава форма от общоприетото смарт телефон устройство и използването му допуска разнообразни междинни положения на разгръщане. Именно по тази причина от Samsung са се постарали новите сгъваеми телефони да са симетрични, по-леки и компактни, като двете половини се затварят доста по-плътно.
 Снимка 629856
Източник:

Няма компромис и със здравината и издръжливостта. Покрива се стандарт IPX8 за резистентност при потапяне на 1 метър дълбочина в сладка вода, а Armor Aluminum материалът на рамката и закаленото стъкло Corning Gorilla Glass Victus2 дават гаранция, че премиум устройствата могат да се употребяват умерено във всевъзможни условия.

Това има значение, тъй като е смарт телефон, умислен с концепцията да разреши и на най-изискващия консуматор да работи с офисни и мултимедийни файлове от всяка точка - без да се постанова да носи преносим компютър със себе си.

Продуктивността е в ДНК-то на флагмана и той има пълнофункционална лента за задания (Taskbar), която работи по същия метод, както в добре познатите операционни системи за PC. Отново като на компютър можете да трансферирате наличие сред приложения и екрани с усъвършенстваната Drag and drop функционалност. Hidden pop-up оставя обещано приложение интензивно във фонов режим, до момента в който работим с друго - още веднъж нещо, което е значимо, до момента в който желаеме да свършим доста задания в придвижване.

Отвъд компютрите

За някои характерни действия, незаместим асистент е прецизната работа с устройството ще ви бъде стилусът S Pen Fold Edition, който в този момент е по-тънък и стилен и разрешава писане, изобразяване и анотиране с най-високо качество.
 Снимка 629858
Източник:

Освен обаче да бъдете извънредно продуктивни където и да се намирате, значимо е да отбележим едно доста мощно преимущество на Samsung Galaxy Z Fold5 пред това да носите със себе си преносим компютър и това са неговите фотографски благоприятни условия. Комбинацията от 50-мегапикселов главен датчик, 10-мегапикселова 3х телефото камера и 12-мегапикселова ултраширокоъгълна камера е добре позната на почитателите на хитовата Samsung Galaxy S серия, като тук флагманското преживяване се добавя от 10-мегапикселова селфи камера на предния екран и 4-мегапикселова, скрита под вътрешния екран.
 Снимка 629861
Източник:

Приложението Expert RAW дава опция за професионално равнище на обработка на фрагментите, а Dual Preview разрешава на мобилните фотографи да покажат в действително време по какъв начин ще наподобява фотографията или видеото - нещо, което със общоприет смарт телефон просто няма по какъв начин да стане без свързване с външен екран. Това е доста значимо за и високо оценено от основателите на наличие.

За да може всичко това да покрие огромните упования на потребителите, Samsung Galaxy Z Fold5 не прави компромис с хардуера. Платформата Snapdragon 8 Gen 2 за Galaxy е особено усъвършенствана за устройството и дава нужната продуктивност както при HDR гейминг с висока резолюция, по този начин и при обработката на 4K видеа.

Устройство за оптимално себеизразяване

В петото потомство от Samsung Galaxy Z серията, която имаше своята световна премиера напълно неотдавна, се отличава и другия нов модел, който има доста по-различна идея - Samsung Galaxy Z Flip5. Тези устройства са извънредно сполучливи в задачата си да покажат по-различен метод към сгъваемия смарт телефон - превръщането му в още по-компактен придружител, който за момент се трансформира от хубав аксесоар в жизнерадостен Android флагман и ще ви разреши да изразявате себе си непринудено, като улавяте протичащото се от всевъзможни ъгли.
 Снимка 629859
Източник:

Всичко, което нагоре казахме за симетричния дизайн, Flex пантата, сертифицираната устойчивост и Snapdragon 8 Gen 2 за Galaxy платформата важи напълно и за Samsung Galaxy Z Flip5.

В сгънато състояние, обаче, той е доста по-малък от всички модерни общоприети смарт телефони. Това е плюс освен за моментите, които би трябвало да го съберете в дребна дамска чанта или в тесния джоб на панталона. Новият доста по-голям 3,4-инчов външен екран Flex Window демонстрира доста повече информация, а също така поддържа уиджети, цялостна QWERTY клавиатура и надзор на някои систематични функционалности. Иначе казано, към този момент за доста повече от главните действия дори няма потребност да разпростирате Samsung Galaxy Z Flip5.
 Снимка 629857
Източник:

Направите ли го, обаче, незабавно получавате 6,7-инчов пълноразмерен смарт телефон с великолепен Dynamic AMOLED 2X екран, който е съвършен както за онлайн наличие, по този начин и за разглеждане на фотосите и видеата от флагманските 12-мегапикселови съществена и широкоъгълна камери. Те могат да се употребяват и за селфита благодарение на външния Flex Window екран.

Функцията Super Steady ще се погрижи фрагментите да са плавни и качествени и ще стабилизира видеата, а с помощта на режима Nightography ще извършите превъзходни фрагменти на мрачно без потребност от статив и с 10-кратно AI нарастване.
 Снимка 629860
Източник:

Казано в резюме, Samsung Galaxy Z Flip5 е новият ви правилен съдружник в устрема да уловите значимите и красиви моменти по най-хубавия метод и да бъдете истински в основаването на цифрово наличие от всеки ъгъл.

Да бъдем в час с технологиите

И най-компактният смарт телефон в никакъв случай не може да бъде толкоз комфортен, че да е с нас в действителност 24/7. Не се и постанова - точно това е задачата на смарт часовниците. Те са естествено продължение на смарт телефона, което комфортно да разположим на китката си, с цел да ни оказват помощ да следим здравните си индикатори, да се осведомяваме бързо и елементарно за значимите уведомления и дори да плащаме безконтактно.

Новите " умни " часовници Samsung Galaxy Watch6 и Watch6 Classic елементарно и безпроблемно се интегрират с Galaxy Z Fold5 или Galaxy Z Flip5 и по този начин демонстрират образно силата на екосистемата на компанията.
 Снимка 629854
Източник:

Устройствата идват с усъвършенствани екрани и датчици и доста нови функционалности, свързани с тематика, която неглижираме, а е от извънредно огромно значение за актуалния човек и начало на здравословния метод на живот - става дума за качествения сън.

Galaxy Watch6 е с съвременен дизайн, а Watch6 Classic залага на класиката, като дава още една контролна точка в лицето на въртящата се рамка на часовника.

Подобно на сгъваемите смарт телефони, и извървяха дълъг постепенен път - до степен настоящите модели да са изцяло несравними с това, което преди единствено няколко години ни изглеждаше върхово. И в двете сфери Samsung е водач и иноватор и настоящите поколения демонстрират изрично, че тази позиция е изцяло заслужена.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР