10 години след пожара във влака София-Кардам, близките на загиналите

...
10 години след пожара във влака София-Кардам, близките на загиналите
Коментари Харесай

Близки на загиналите във влака София-Кардам: Нищо не се промени за 10 години

10 години след пожара във влака София-Кардам, околните на починалите петима добруджанци още веднъж се събраха на поклонение в тяхна памет. На 28 февруари 2008 година в кушет вагона на трен № 2637 откриха кончината си Антоанета Апостолова, Валерия Желева, доктор Галина Иванова, Даниел Вичев и Калчо Енчев.
 


В храм „ Св. Георги “ бе отслужена панихида
от свещениците Иван и Стоян. На нея участваха с изключение на околните на жертвите на случая, някогашният кмет Детелина Николова и целият екип на регионалния шеф Красимир Кирилов. Детелина Николова е основател на поклоненията, които се правят всяка година на съдбовната дата 28 февруари. От името на околните й благодари за съпричастността майката на Валерия Желева - Софка.
 Близките на починалите означиха 10 години от нещастието във влака София-Кардам Дарик Добрич
 
Пред медиите майката на Даниел Вичев – Дора, съобщи, че изтеклите 10 години са черни и тъжни за родилите, тъгата им е жива и ще продължат да означават годишнини и отсега нататък, тъй като „ тази дата е белязана “ в съзнанието им. Тя акцентира, че отговорни за нещастието във влака са бездействието и безотговорността на чиновниците в БДЖ, само че и бездушието на оживелите, които е можело да оказват помощ на своите спътници, както е направил нейният наследник, умрял героичен, до момента в който избавя други хора от вилнеещия пожар.
 
Според почернената майка обществото и страната ни не са израснали от 2008 година и сходни трагични произшествия не престават да се случват. Тя акцентира, че фамилията им не се качва повече на трен.
 
В изказване пред събралите се, Детелина Николова акцентира също, че обществото ни е дебитор да опази младежите и да ги научи по какъв начин да се оправят с бедствени обстановки и рецесии.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР