“10 години „Сен Тропе“ продължава да бъде най-известната българска песен

...
“10 години „Сен Тропе“ продължава да бъде най-известната българска песен
Коментари Харесай

Азис горд: Сен Тропе“ чукна 128 милиона гледания

“10 години „ Сен Тропе “ продължава да бъде най-известната българска ария по целия свят! 128 МИЛИОНА ГЛЕДАНИЯ! Тази ария е изпреварила времето си с десетилетия и обстоятелствата го потвърждават!”, похвали се констинбродският славей тази заран.

„ Сен Тропе “ закова 100 милиона гледания още през декември 2020 година. Очевидно ползата към него не секва и до през днешния ден.

Чалга шлагерът за клиенти, тарикати и лъскави магнати не се отличава с кой знае какъв брой логичен текст, само че пък се оказа оракулски за десетилетието, последващо появяването му. “Всички са на Сен Тропе, други на Малдивите, в Дубай пък третите”, пророкува Краля на попфолка още през 2011 година

„ Сен Тропе “ е цялостен шлагер освен у нас, само че и на Балканите. Освен в България, парчето към този момент звучи в още три страни, освен това изпълнено от огромните звезди на музикалната сцена в съответната страна.

Композицията, дело на надарения хитмейкър Мартин Биолчев и предствено ослепително от Азис, се появи на родния пазар през декември 2011 година и безусловно за няколко дни се трансформира в безспорна сензация. И до през днешния ден то е едно от най-любимите на почитателите и звучи всекидневно в радио и тв ефира, a несъмнено, участва и в плейлистата на всички DJ-и.

Ритмичната ария съумя да притегли вниманието и на доста музиканти отвън България.

Така първата кавър версия бе направена в Гърция през лятото на 2012-а година от един от най-популярните и обичани реализатори там – Panos Kiamos. В неговия вид парчето се споделя „ Fotia me fotia “ и тъкмо както се случи и с BG оригинала, то съумя да се наложи като цялостен шлагер в южната ни съседка.

Подобна нервност с песента се следи и в Румъния, където е изпята от топ актьора Florin Salam. Неговата интерпретация е запазила истинското заглавие на парчето – „ Saint Tropez “.

Сръбската мегазвезда Keba пък направи парчето под заглавието „ Ona to zna “.

Минималнатата сума, която БГ актьор получава за 1000 гледания в платформата за видео шерване, е към $. Ако сметката е вярна, то чалга кралят е прибрал до момента единствено от „ Сен Тропе “ близо 130 000 $. Но да не забравяме, че и идващите места в класациите за най-стриймвани клипове в “Ютюб” са също дело на Азис.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР