10 години от самозапалването на Пламен Горанов се навършват днес.

...
10 години от самозапалването на Пламен Горанов се навършват днес.
Коментари Харесай

10 години от самозапалването на Пламен Горанов във Варна

10 години от самозапалването на Пламен Горанов се навършват през днешния ден. Младият мъж се самозапали в утрото на 20 февруари 2013 година пред постройката на общината във Варна, носейки афиш с искане за оставка на тогавашния кмет Кирил Йорданов и целия Общински съвет.

След жестокия случай Пламен получи 80 % изгаряния по цялото тяло и макар напъните на лекарите умря на 3 март.

Три часа след самозапалването му държавното управление на Бойко Борисов подаде оставка. Три дни след гибелта на младия варненец оставка подаде и кметът на Варна Кирил Йорданов. Датата 6 март 2013 година бе оповестена за ден на народен печал.

36-годишният мъж се трансформира в един от знаците на февруарските митинги през 2013 година Случаят провокира и вълна от самозапалвания в цялата страна.

Граждани на Варна ще отбележат годишнината, като поднесат цветя върху грамадата от камъни, която беше издигната пред постройката на общината след самозапалването.

„ Възпламеняването не е потушено и може да избухне още веднъж във всеки един миг, а управляващите го знаят. Да почетем индивида Пламен Горанов, да си напомним Големите митинги от 2013-та година и да не позволяваме повече такива крайности – нито в ръководството на града ни, нито в протестирането против него. Саможертвата (макар и неумишлена) несъмнено не я заслужават ”, декларират уредниците в във „ Facebook ”.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР